| Ez egy nagyon finom, a fehérje napon jól alkalmazható recept. Én többnyire csirkemellből készítem (most éppen pulykából), de bármilyen szárazabb húsból is elkészíthető.
Fűszeres (csirke) pulykamell
Hozzávalók:
3 szelet sovány hús
fűszerkeverék
tej
A hússzeletek kiklopfolom, valamilyen fűszerkeverékkel megszórom. (Én többnyire a Kotányi fűszereket használom, mert sokféle ízben kapható (gyros, mexikói, mustáros, fokhagymás, barbecue, stb.) Egy teflon serpenyőbe csak egy kiskanál olajat teszek és a hússzeletek mindkét oldalát megsütöm. Nem baj, ha egy kicsit odakap, mert öntök hozzá tejet, ami feloldja ezt a finom, fűszeres pörzsanyagot, miközben a hús is puhább lesz. Fedő alatt pár percig párolom, és a tejet közben pótolom. A tejből a víz elpárolog sütés közben és marad egy fűszeres, krémes állagú kevés szósz, ami miatt nem lesz olyan száraz a hús, mintha csak egyszerűen megsütném.
Megjegyzés: a húst valamilyen salátával, savanyúsággal szoktam megenni, a maradék kis szaftot, meg a serpenyőt az engedélyezett kenyérszelettel kitunkolom. (Dupla élvezet.)
| |