Egy kicsit olyan, mint a töltött csirke, csak a töltelék nem a csirkében van, hanem 2 réteg csirkehús között.
Rakott csirkecomb
Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb
30 dkg francia zöldségkeverék
1 kis fej hagyma
2 db zsömle
2 db tojás
só, bors
petrezselyem
zsemlemorzsa
csirkefűszer
Vegeta vagy más ételízesítő
Először is a zöldséget (én fagyasztottat használtam) annyi ételízesítős vízben, amennyi épp hogy ellepi megfőzöm.
Ha már puha leszűröm, és a főzőlevet ráöntöm a zsömlékre. Kiegészítem még annyi vízzel, hogy a zsömléket megáztassam benne, majd kinyomkodom belőle a fölösleges nedvességet. Hozzákeverem az apróra vágott hagymát, amit előzőleg egy kevés olajban megpároltam, a párolt zöldséget és a tojásokat. Fűszerezem borssal, sóval, apróra vágott petrezselyemmel. Összekeverem, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy a túlzott nedvességet egy kissé felszívja.
A csirkecombokat kicsontozom, és a feléről lehúzom a bőrt is. Csirkefűszerrel befűszerezem. Egy kicsi tepsit sütőpapírral kibélelek, alulra rakom a bőr nélküli darabokat, erre öntöm a töltelékmasszát, majd a maradék bőrős combszeleteket a tetejére rakom, és 200 °C-os sütőben addig sütöm, míg a csirke bőre szép piros nem lesz. Ezt a mennyiséget 4 felé osztom, így minden adagban van 2 darab hús, közte a töltelékkel.
Kedves Alíz, csak újra szólok, még mindig nagyon szeretjük sok más recepteddel együtt, minden jót kívánok neked és a családodnak is. Anita
2014.02.10. 10:20
Aliz
Kedves Anita !Nagyon örülök minden visszajelzésnek, legalább tudom, hogy van aki ki is próbálja a recepteket, és nem csak a saját szórakozásomra töltök ennyi időt a konyhában és a gép előtt.:) Azért is örülök a hasonló bejegyzéseknek, mert ilyenkor engem is figyelmeztet arra, hogy érdemes lenne újra elővenni, mint most is. Sok csirkét eszünk, és ezt az ételt már rég készítettem, így valamelyik hétvégén biztos újra terítékre kerül. Azért nézz körül, mert van még pár, legalább ennyire jó csirkés recept, hátha lesz még olyan, ami kedvec lesz.
2014.02.09. 20:06
Még mindig Anita
Csak szólok még mindig imádjuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011.09.25. 20:18
Aliz
Anita! Köszönöm szépen a visszajelzést.:)
2011.09.25. 00:40
Anita
Isteni, már sokszor megcsináltam, nagyon szeretjük. köszi
Kedves Alíz, csak újra szólok, még mindig nagyon szeretjük sok más recepteddel együtt, minden jót kívánok neked és a családodnak is. Anita