A kedvenc süteményemet most kókuszos változatban készítettem el.
Kókuszos verdens beste
Hozzávalók:
A sárga tésztához:
4 tojás sárgája
12,5 dkg Ráma margarin
12,5 dkg cukor
12,5 dkg liszt
2 kk. sütőpor
3-4 ek. tej
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
6 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
1 cs. kókuszos pudingpor (vagy 4 dkg étkezési keményítő)
6 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
cukor
2 dl Hulala vagy tejszín
A tojássárgáját a cukorral, a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és a tejet és együtt jó alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire kenem. A tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verem, lazán beleforgatom a kókuszreszeléket, és rákenem a sárga tészta tetejére. Nagyon lassan sütöm. Max. 170 fokos sütőben. Ha túl gyorsan sül, a teteje megég, az alja nyers marad. Addig sütöm, míg kicsit rózsaszínű nem lesz. Kihűtöm, függőlegesen kettévágom és egy széles kés segítségével leválasztom a papírról, tálra teszem, majd a kókuszkrémmel megtöltöm.
A krémhez a kókuszreszeléket kávédarálóval finomra darálom.Egy kevés cukrot is teszek hozzá, mert hozzátapad a darálóhoz. 3 dl tejbe öntöm a kókuszt és felteszem főni. Ízlés szerint még adok hozzá cukrot. A pudingport vagy az étkezési keményítőt elkeverem 1 dl tejben és a felforrt tejhez öntöm. Sűrűre főzöm és hagyom kihűlni, miközben többször megkeverem.
Ha kihűlt, a felvert Hulalát lazán beleforgatom. Egy nagyon könnyű, habos, kókusz ízű krémet kapok.
Megjegyzés: kókuszos pudingport még régebben vettem a Tescóban, de mostanában nem láttam, ezért írtam az étkezési keményítőt. A vaníliás pudingpor sárgára festené a krémet, és ezt nem akartam. Talán tejszínes pudingporral lehet még helyettesíteni.
Gondolom húsvétra szeretted volna elkészíteni, de én csak ma olvastam el a kérdésedre.Ha még nem késő azt jasolnám, hogy addig úgy készítsd, ahogy le van írva addig a pontig, hogy a tejet felteszed főni a kókuszreszelékkel és a cukorral, de utána ki kell hűteni ezt a kókuszos tejet, majd ehhez adni a főzés nélküli pudingport és kikeverni. Én egyébként nem vacakolnék vele. Ha nincs főzős pudingporom, akkor étkezési keményítővel, vagy liszttel készíteném a leírás szerint.
Kedves Irén!
Gondolom húsvétra szeretted volna elkészíteni, de én csak ma olvastam el a kérdésedre.Ha még nem késő azt jasolnám, hogy addig úgy készítsd, ahogy le van írva addig a pontig, hogy a tejet felteszed főni a kókuszreszelékkel és a cukorral, de utána ki kell hűteni ezt a kókuszos tejet, majd ehhez adni a főzés nélküli pudingport és kikeverni. Én egyébként nem vacakolnék vele. Ha nincs főzős pudingporom, akkor étkezési keményítővel, vagy liszttel készíteném a leírás szerint.
Aliz