Ez a torta már okozott meglepetést a családban, amikor édes tortának vélték. Jól mutat a hidegtálak között egy büféasztalon.
Kőrözöttes torta
Hozzávalók:
1 db kerek rozscipó
Túrókrém I.:
250 g túró
20 g vaj
2 evőkanál tejföl
1 gerezd fokhagyma
snidlig
apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál mustát
só
Túrókrém II.
250 g túró
20 g vaj
2 evőkanál tejföl
só, pirospaprika, őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt hagyma
Tetejére:
1 púpos teáskanál zselatin
3-4 evőkanál ketchupe
10 dkg krémsajt
2 dl tejszín
őrölt mogyoró
A túrót összekeverem a fűszerekkel, a puha vajjal és a túró szárazságától függűen 1-2 evőkanál tejföllel.
A krémsajthoz egy kevés tejszínt keverek, majd a többit habbá verem és lazán a krémsajtba forgatom.
A kenyér oldaláról levágom a héját, majd 3 ujjnyi szeletre vágom. Az alsó lapra kenem az egyik túrókrémet, rá a középső lapot, arra a másikat és a harmadik lappal befedem. Kicsit lenyomkodom, és az oldalát bekenem a sajtkrémmel, mielőtt még a felvert tejszínhabot beleforgatnám. Fél maroknyi sós mogyorót felaprítok és a torta oldalát beleforgatom úgy, hogy a torta az egyik tenyeremen van, a másikban a mogyoró, és kissé megdöntve a tenyerembe nyomkodom a torta oldalát. A tetejét megkenem vajjal, hogy ne ázzon el a felső réteg. Egy nyómózsákba töltöm a habos sajtkrémet és a torta szélét körbenyomom vele. A közepébe öntöm a zselés ketchupot, majd egy főtt tojás fehérjével díszítem.
A zselatint 0,5 dl vízbe áztatom, majd a micróban felmelegítem és hozzákeverem a ketchupot.
Megjegyzés: a túrókrém lehet bármilyen ízesítésű, vagy lehet túró helyett májkrémes, tojáskrémes tölteléke is.
Anadka!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és köszönöm szépen a dícséretet.:)