Kéksajtos-mogyorós csirkemell
Hozzávalók:
-
2-3 fél csirkemell filé (nagyságtól függően)
-
10 dkg kék sajt
-
20 dkg sós mogyoró
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál tejföl
-
12 szelet gépsonka
A panírozáshoz:
-
liszt
-
tojás
-
zsemlemorzsa
-
só
A mogyorót az aprítóban olyan finomra aprítom, hogy már majdnem krémes. Hozzáreszelem a kék sajtot és a fokhagymát, majd a tejföllel sűrű krémmé keverem.
A fél csirkemelleket hosszában 12 csíkra vágom és gyengén megsózom. A sonkát megkenem a mogyorós krémmel, ráhelyezem a csirkecsíkot, és beletekerem a sonkába. (A képen látható sonka nem a legmegfelelőbb, de csak ez volt itthon. A vékonyra szelt gépsonka az igazi méret hozzá.)
Ezután a szokásos módon bepanírozom és bő, forró olajban megsütöm.
|
Köszönöm szépen, ki fogom próbáláni !