|
Sajtos csiga
Hozzávalók:
-
50 dkg liszt
-
25 dkg vaj vagy margarin
-
2 kávéskanál só
-
2 kávéskanál cukor
-
2 kávéskanál sütőpor
-
1-2 dl tej
Töltelék:
-
15 dkg vaj vagy margarin
-
30 dkg reszelt sajt
-
2 kávéskanál pirospaprika
A töltelék hozzávalóit egy mixelő rúddal krémesre keverem.
A lisztben elkeverem a sót, a cukrot, a sütőport, és elmorzsolom benne a vajat. Annyi tejet adok hozzá, hogy összegyúrva jól formázható tésztát kapjak. Vékonyra nyújtom, rákenem a tölteléket. Két oldalról szorosan feltekerem, középen hosszában elvágom, így két hosszú rudat kapok. Folpack fóliába csomagolom, és beteszem a mélyhűtőbe. Ha már megkeményedett annyira, hogy könnyű legyen szeletelni, akkor kiveszem, és kb. 1 cm vastag karikákra vágom. Sütőpapíros tepsibe fektetem a csigákat, és előmelegített 220 °C-os sütőben megsütöm.
| |
Kedves Kriszta! Ha elég sós a sajt, akkor elvileg elég sósnak kellene lenni, de lehet hozzá tenni, sőt cukorból is kevesebbet tehetsz bele, ha nagyon édesnek találod. Örülök, hogy amúgy ízlett.:)