|
Epres fagyitorta
Hozzávalók:
-
30-40 dkg eper
-
Porcukor ízlés szerint
-
2 nagyobb érett banán
-
3 nagy evőkanálnyi Nutella
-
1 púpos kávéskanálnyi holland kakaópor
-
2 l vanília fagyi
Egy 26 cm-es kerek tortaformát vízzel kiöblítek és folpack fóliával kibélelek Az epret egy mixerben vagy aprítóban összeturmixolom annyi cukorral, hogy kellemesen édes legyen. (Függ az eper édességétől.) Ezt a keveréket beleöntöm a tortaformába, beteszem a mélyhűtőbe, és teljesen megfagyasztom. A második réteghez a banánt szintén turmixolom, és hozzáadom a vaníliafagyi felét. Ezt is tortaformába öntöm, és beteszem a fagyasztóba. Ha már megszilárdul, akkor öntöm rá a harmadik réteget.
A maradék fagylaltot a turmixba teszem, adok hozzá Nutellát, és kakaóport, hogy ne legyen olyan sápadt a színe, és ezt is a tortaformába öntöm. Fóliával lezárom, és jól lefagyasztom.
Ha igazi fagyitortának szánom, akkor sütök hozzá egy kerek piskótalapot. Akkorára vágom, mint a tortaforma, és erre borítom a fagyit. Lehúzom róla a fóliát, és az oldalát tejszínhabbal bekenem. Egy recés műanyag lappal barázdákat húzok bele és visszateszem tálalásig a fagyasztóba. Kicsit hagyni kell olvadni, hogy szeletelni lehessen. (Én a legmelegebb nyári napon készítettem, és olyan meleg volt a teraszon, hogy azonnal olvadni kezdett. A piskótalap hőszigetelőnek is jó.)
| |