Brownie
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
5 dkg reszelt étcsokoládé
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
Egy lábasban nagyon alacsony hőmérsékletem összeolvasztom a vajat és a csokoládét.
A tojásokat jó habosra keverem a cukorral. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a szódabikarbónával. A langyos csokikeveréket a tojásos cukorhoz adom, majd a lisztet is óvatosan belekeverem. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszek, a masszát beleöntöm és kb. 170 °C-on megsütöm. Kb. 20 perc elkészül. Nem baj, ha egy kicsit ragadós marad a közepe, mer úgy finomabb, mit szárazra sütve. Ahogy kivettük a sütőből, azonnal szórjuk rá a reszelt csokit. Kihűlés után szeleteljük.
Önmagában is nagyon finom, de adhatjuk fagyi mellé is.
|
Egy kicsit kisebb, mint az A/4-es lap.