A kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport összekeverem. A puha margarint a cukorral habosra keverem, majd egyenként a tojásokat is hozzáadom. A kókuszos lisztet beleszórom, a tejet hozzáöntöm és simára keverem. Az almát meghámozom, kockára vágom és ezt is beleforgatom a tésztába. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelem és beleöntöm a tésztát. A szeletelt mandulához szórom a 2 kanál cukrot és meghintem vele a tészta tetejét. 200 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, a hőmérsékletet 5 perc múlva 190-re mérsékelem és kb. 30 percig sütöm. Vigyázni kell, hogy a mandula a tetején ne nagyon barnuljon meg. Megjegyzés: nagyon gyorsan elkészül. Mire bemelegedett a sütő, már tepsiben volt a tészta. Forrás: 1994-es Magyar Konyha
Azt hiszem legalabb 4-szer megsutottem amiota ratalaltam a receptre. Ha gyors suti kell, mindig ezt a receptet veszem elo. Nagyon finom, rendkivul gyors, kiados. Keszitettem almaval, kortevel, ananasszal. Mindegyik hihetetlenul gyorsan elfogyott.
Ezt sütöttem meg a hétvégén a családnak (mindent összevetve 15 perc alatt a sütőben is találta magát a tészta) és ez egész el is fogyott vasánap ebéd után. Szerintem ez magáért beszél :) Köszönöm a receptet!
Válasz:
Nekem is ezért tetszett meg elsősorban, hogy nagyon gyors, aztán az íze is nagyon bejött.:) Köszi a visszajelzést.:)
2010.10.31. 15:47
Réka
Kedves Alíz!
A hosszú hétvégének hála, újra sütögetek, és most kipróbáltam ezt az almás fincsiséget. A kókusz felét darált dióval pótoltaqm ki, mert nem volt annyi maradék a dobozkámban belőle. De így is szuper lett. Igaz valószínüleg nagyobb tepsibe rakhattam a motyót mert, laposabb lett mint a fotón. De tényleg szuper gyorsan megvan, és az almadömping idején jól jön minden változatos recept!
Amúgy közeleg a névnapom és a céges köszöntésekhez a kijevi krémest és a (nekem feltett, mégegyszer hálás köszönet) narancsszörpös túrós sütit fogom megsütni. Van tipped milyen sósat csináljak mellé? Ami lehetőleg sitty-sutty megvan a két nagyobb lélegzetvételű süti mellé???
pusz:
Réka
Válasz:
Örülök, hogy neked is tetszik a recept.:) A sósak közül olyasmit válassz, ami másnap is finom. A legtöbb pogácsának az a baja, hogy csak frissen az igazi. Az Ági féle sajtos ropogós az egyik legjobb süti, amit jó előre el lehet készíteni, és 1-2 hét múlva is pont olyan jó, mint frissen. A sós-omlós sütemény is ilyen. Semmit nem veszít az élvezeti értékéből, ha előtte 1-2 nappal készíted el.:)
2010.10.18. 10:33
Aliz
Erzsóka!
Sütőpor nélkül sajnos nem lesz elég laza, de azzal nagyon könnyűvé válik.
Köszi a visszajelzést. Gondolom dióval sem lehet rossz.:)
2010.10.17. 21:55
erzsoka erdelybol
Szia Aliz.Megsutottem en is nagyon finom csak az enyem eleg lapos lett,kepzeld kifelejtettem a sutoport.Legkozelebb jobban figyelek.Ja,es a mandula helyett daralt diot tettem a tetejere.De mar tobb mint fele elfogyott.Koszonjuk.
Kedves Jade!
Örülök, hogy tetszik a recept, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)