Habosra keverem a margarint a porcukorral, egyenként hozzáadom a tojásokat, a tejet és a sót, végül a lisztet, amiben elkeverem a sütőport. Elég sűrű masszát kapok. ½ órát pihentetem, majd gofrisütőben megsütöm. Egy tepsire sütőpapírt borítok és rárakom a gofrikat. Az én tepsimre 6 db fért (5-en voltunk). Tálalás előtt a sütőt grillre állítom (ha nincs magas hőfokra), és előmelegítem. Felverem a tojásfehérjét. Ha már keményedik, hozzáadom apránként a cukrot. Óvatosan beleforgatom a reszelt csokit is. Minden gofrira egy jókora gombóc fagyit ültetek, és bevonom habbal, de úgy, hogy lehetőleg mindenhol takarja a fagyit. Betolom a sütőbe, de nem hagyom magára, hanem figyelem, hogy csak addig maradjon bent, amíg a hab pirulni kezd. Nagy sikere volt, mert a gofri önmagában is finom, így meg még különlegesebb lett.
ez a legjobb gofri a világosak a kétszeresét mérlyék ki piroska