Azért adtam ezt a nevet az alábbi sütinek, mert a tészta széleibe marcipánt tekertem, és meglepetésként éri ez a finom íz a kóstolót.
Krémes meglepetés
Hozzávalók:
1 cs. leveles-vajas tészta
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
4 ek. cukor
1 tojás
20-25 dkg marcipán
gyümölcs
körte
citrom
cukor
A készen vett leveles vajas tésztát kinyújtom kb. 20 cm szélesre és tepsi hosszúságúra. A marcipánt 4 részre osztom és tészta hosszúságúra sodrom. A tésztát megkenem felvert tojással és a 2 szélére helyezem a marcipán rudat, amit feltekerek úgy, hogy középen maradjon egy üres rész, ahová majd a pudingot teszem. A két szélét lenyomkodom, megkenem a felhajtott részt is tojással, a közepét megszurkálom villával és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Közben elkészítem a vaníliás pudingot, csak kevesebb tejjel. Hagyom hűlni egy fólia alatt, és időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön.
Ha a tészta is kihűlt langyosra, meg a puding is, akkor megtöltöm a középső rést. Tetejére tetszés szerinti gyümölcsöt vagy befőttet teszek.
Most párolt körtét és szőlőt használtam. A körtét cukros, citromos vízben egy kicsit megpároltam, kihűtöttem és vékonyan felszeleteltem.
Nagy sikert arattam vele, mert nem számítottak arra, hogy a tésztában marcipán is van.
Volt itthon kész, darált mandulám, így pillanatok alatt elkészült a marcipán. Összegyúrtam 10 dkg darált mandulát 10 dkg porcukorral, egy kis keserűmandula aromával, hogy még marcipánosabb íze legyen, meg annyi tojásfehérjével, hogy jól formázható legyen,