Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Epres-zseléhabos sütemény

 Epres-zseléhabos sütemény

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 18 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 0,5 dl tej
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • eper

Krém:

  • 1 csomag epres zselé
  • 3 dl forró víz
  • 2 dl Hulala
  • cukor ízlés szerint
  • eper

Az egész tojásokat a cukorral addig keverem, míg egész világos és habos állagú nem lesz. Kb. 5 percig. Hozzáreszelem a citromhéjat és belenyomom a citrom levét. Beleszórom a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és végül az olajat. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntöm. Felszeletelt epret szórok rá, és 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt függőlegesen kettévágom.

A tortazseléhez forrásban lévő vizet öntök, és addig kevergetem, míg a zselatinszemcsék teljesen feloldódnak. Hagyom hűlni. Legjobb betenni a hűtőbe, de figyelni kell, hogy ne szilárduljon meg. Ha már sűrűn folyós, óvatosan a közben habbá vert tejszínhez keverem. Apróra vágott epret is adok hozzá, majd a két epres piskótalap közé töltöm.

Megjegyzés: többféle tortazselét is lehet kapni. Van a kis zacskós, ami majdnem akkora, mint a sütőpor, meg a nagy, ami nagyobb egy kicsit, mint a pudingpor. Ezzel az utóbbival készítettem. A zacskón 0,5 l vizet ír hozzá, de én csak 3 dl vízzel kevertem össze. Így a tejszínnel együtt volt meg a 0,5 l folyadék. Az állaga meg egyszerűen fantasztikus, jól vágható, kemény habzselé lett. A víz egy része helyett tehetünk hozzá turmixolt epret, bár így is nagyon finom eper ízű hab/krém lett belőle. Mivel az epres piskóta már magában is finom volt, egy részét már kihűlés előtt elcsenték, így a krém magasabb lett, mintha a teljes lapot töltöttem volna meg.

 

14 hozzászólás
Idézet
2017.08.09. 14:24
Aliz

Kedves Reni!

Ezt a receptett 2011-ben tettem fel az oldalra. Azóta teljesen mások lettek a zseléporok. Némelyikben csalódtam, mert lehet, hogy "express", hogy egyszerűbb, de meg sem közelíti a régebbi márkákat. Azóta nem is nagyon készítettem ezt a ütit, illetve csak úgy, hogy egy kis hagyományos zselatint is kevertem hozzá, a biztos eredmény miatt. Konkrétan a dr. Oetkert mostanában nem próbáltam, így nem tudok biztos tanácsot adni, csak arról, amit ki is próbáltam. (Bocs a késői válaszért, de mostanában ritkán van időm a honlapommal foglalkozni, ezért is nem kerültek fel új receptek, de azért még nem zártam be a konyhát, egyszer csak jön a folytatás is.) Üdv. Aliz

Idézet
2017.07.19. 10:10
Reni
Kedves Aliz, A dr. Oetker eper zseléje esetleg jó lehet hozzá? Az telejsen ugyanannak tűnik nekem mint ez a kocsonya. Eper ízű és nagy kiszerelésben, forró vízzel keverve kell elkészíteni. Szerinted könnyű habos torta krémnek is fel lehet használni? Egy adag elég lehet egy 26 centis tortába? Mert a kettő meg szerintem sok lenne. Köszönöm Szép napot
2017.06.23 09:53
Aliz

„ Kedves Éva!

 

Sajnos én sem találom mostanában, és egyenlőre nem találtam hozzá hasonló jót sem. Többfélét is kipróbáltam, de egyikkel sem értem el azt az eredményt, mint az Alsával.

Üdv. Aliz

Idézet
2017.06.23. 09:53
Aliz

Kedves Éva!

 

Sajnos én sem találom mostanában, és egyenlőre nem találtam hozzá hasonló jót sem. Többfélét is kipróbáltam, de egyikkel sem értem el azt az eredményt, mint az Alsával.

Üdv. Aliz

Idézet
2017.06.19. 09:40
Szőtsné Éva

Szia Aliz!

Egy receptben említetted az Alsa gyümölcskocsonyát. Lehet még valahol kapni? Már nagyon régóta keresem, de sikertelenül. Ha valaki tudja, legyen kedves írja meg.

Köszi:Éva

Idézet
2014.06.18. 20:37
Aliz

Kedves Janu!

Örülök, hogy ízlett. Málnával még nem próbáltam, de én szitán átnyomkodnám a magja miatt. Mivel lehet málnás zselét is kapni, így biztos nagyon finom lesz, benne a friss málnaszemekkel.

Idézet
2014.06.08. 22:44
Janu

Kedves Aliz ... Köszönöm a receptet, rendkivül finom süti lett belőle. Kár, hogy vége az eperszezonnak ... legközelebb málnával sütöm majd meg. Nem próbáltad? Gondolom, hogy ott előtte mindenképpen át kell paszirozom a gyümölcsöt. 

Idézet
2012.03.11. 16:04
Aliz

Szia Mónika!

Nem olyan bonyolult, hogy egy pasi ne tudná elkészíteni. Szerintem nyugodtan lepjék meg a kedvesüket egy ilyen süteménnyel, csak jobban vigyázzanak az ágyra?:):)

Idézet
2012.03.11. 10:39
Balázs Mónika

Szia Alíz!A mútkor a pasim ezzel lepett meg egyik este.Nem tudom,hogy hogy lett olyan finom.őszintén szólva nem tudom elhinni neki,hogy ő készítette.Egy jótanács:este egy romantikus ágyban levő vacsoránál,ne ezzel lepjék meg kedveseiket,mert utána az ágyból alig jön ki a rózsaszín krém.Nálunk olyan lett,sokat kinlódtam mig kijött..

Idézet
2011.06.29. 13:06
Aliz

Kedves Hugi!

Nem tudom mit ronhattál el, mert a hétvégén  újra elkészítettem meggyel, amihez málnás Alsa gyümölcskocsonyát kevertem, és olyan tökéletes lett, mint az epres. E szerint a recept jó. (Tervezem más gyümölcsökkel is kipróbálni.). Hamarosan felteszem a meggyeset is, és a képek elég meggyőzőek lesznek.:)

Idézet
2011.06.25. 17:30
domekhugi

Én málnát tettem bele.Az ízével nem is volt semmi baj,de a zselé nem akart megdermedni vagy én voltam türelmetlen.De semmi nem veszett kárba,a piskótát felszeleteltem üvegtálkákba tettem és leöntöttem a málnás tejszínnel.A gyerekeim pillanatok alatt eltüntették az egészet.

 

 

Idézet
2011.06.23. 14:05
Aliz

Kedves Lizz!

Én nem ezzel készítettem, csak úgy gondoltam, hogy ez is hasonló lehet. Ami ennél jobb az pl. ez.

Ha legközelebb veszel ilyesmit, olyat keress, amiben hallani lehet, hogy granulátumszerűen van a cukor és a zselatin. Ha megrázod a zacskót, zörög.

A tejszínt keményre kell verni és úgy kell lassan hozzáönteni a zselét, miközben gyorsan bele kell keverni egy kézi habverővel. Ha nagyon lehűl a zselé, akkor csomósodik könnyen. Ha még lesz kedved kisérletezni, akkor inkább teljesen folyós állapotban, de azért nem nagyon langyosan keverd hozzá. Később úgyis megszilárdul, ha kicsit folyóssá is válik. Kár volt kidobni, mert elrontott étel nincs, legfeljebb nem az lesz belőle, mint amit terveztünk. Ha meglangyosítottad volna, amitől feloldódott volna,  és turmixolt gyümölcsöt, esetleg joghurtot kevertél volna hozzá, és poharakba adagoltad volna, akkor fincsi poharas desszertet kaptál volna. Sok új recept így születik.:)

Idézet
2011.06.23. 12:00
Lizz

Kedves alíz!

Megnéztem a zacsit, mert kettőt vettem, én is ugyan ezt vettem, amit beraktál képet. :) Ehhez 3dl víz kell. De ahogy öntöttem a habhoz, már egyből meg is szilárdult, kemény lett :( el sem lehettt keverni, a végén nagyon folyós lett. Nem tudom mit ronthattam el? :( A habot mennyire kell keményre verni, melegen adtad a habhoz a gyümölcskocsonyát? 

Üdv.
Lizz

Idézet
2011.06.22. 13:30
Aliz

Kedves Lizz!

A zseléfix lekvárfőzéshez kell. Amit én használtam az tortazselé vagy gyümölcskocsonya, klf. gyártmányúak vannak. A 8. képen látható az, amelyikkel én készítettem, de ez is jó, aminek a képét bemásoltam. Ezek önmagukban is ízesítve vannak, cukorral is, és általában 0,5 l vízet kell hozzá adni. Én kevesebb vízzel készítettem, így lett nagyon jó állagú. Ezekből a porokból önmagukban is lehet édességet készíteni. Akkora zacskóban van, mint pl. egy pudingpor. Azért is írtam, hogy nem akkora, mint a kis zacskós tortazselé, ami kb. a sütőporos zacskó méretére hasonlít.

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, mert ahogy a képeken is látszik, a recept jól működik.

Idézet
2011.06.21. 11:33
Lizz

Kedves Alíz!

7végén elkészítettem volna ezt a süteményt, a lapot már ki is sütöttem ami isteni finom lett, de a krémje egyszerűen használhatatlan lett. :( Epres zseléfixet vettem, olyat nem találtam sehol sem, hogy eper zselé, gondolom ez a kettő ugyan az. Ha nem, akkor kérlek írd meg nekem, hol lehet kapni, és milyen csomiban van, pontosan mi a neve. Nos felvertem a habot jó keményre, majd mikor már kezdett sűrűsödni a zselé, akkor kevertem volna hozzá a habhoz, de egyből ahogyan a hideg habhoz ért, már be is sűrűsödött/keményedett a zselé. Próbáltam én össze keverni, de teljesen szét esett a hab, és jó darabos lett a zselétől, majd egy ilyen vizes, trutymós massza lett belőle, amit a végén ki kellet öntenem. :( Mit csináltam rosszul? Mindent ugyan úgy csináltam mint ahogyan le van írva! 

Köszönöm szépen a választ!

Üdv.
Lizz

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?