Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Karácsonyi torta 2010

Ennek a tortának az alapja a Névnapi rolád volt. Ugyanaz a gesztenyés piskóta a tésztája és a kétféle csokis tejszínes krém is hasonló, így a munkafolyamatot (idő hiányában) nem fényképeztem le, de a Névnapi roládnál megtalálható.

  Karácsonyi torta 2010

Tészta hozzávalói:

                7 tojás

                25 dkg gesztenyemassza

                20 dkg cukor

                rum vagy rumaroma

Krém hozzávalói:

                6 dl tejszín (vagy Hulala)

                15 dkg fehér csoki

                15 dkg keserű csoki

                2 púpos evőkanál cukor

                vérnarancs aroma

      1 narancs reszelt héja

 A tojások sárgáját a gesztenyemasszával, 10 dkg cukorral, egy kevés rummal vagy inkább rumaromával jól kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem a cukor másik felével, és óvatosan a gesztenyés masszába forgatom.
Sütőpapíros tepsiben egyenként 3 akkora kerek lapot sütök belőle, amekkora a tortaformám (26 cm).
A krémet,  ha valódi tejszínből készítem, akkor célszerű előző nap hozzálátni, hogy legyen ideje alaposan lehűlni. A fehér krémhez 3 dl tejszínbe egy púpos evőkanál cukrot, és a fehér csokit teszem, majd folytonosan kevergetve forrásig hevítem. Amikor látom, hogy kezd forrni, azonnal leveszem a tűzről, és egy kicsit kevergetem, hogy sima egynemű masszát kapjak. Kevés vérnarancs aromával és egy narancs reszelt héjával ízesítem.
A csokis krémhez a tejszín másik felét keserű csokival és a másik kanál cukorral forrósítom fel.
Néha megkeverve kihűtöm, majd hosszabb időre a hűtőbe teszem. Nagyon hidegnek kell lennie. Ezután egy habverővel (géppel), inkább lassabb fokozaton sűrű, habos krémet keverek belőle. Nem lesz annyira sűrű, mint egy vajas krém, de sűrűbb egy egyszerű tejszínhabnál. Vigyázni kell, nehogy túlverjük, mert akkor kicsapódik belőle a vaj. (A vaj tejszínből készül köpüléssel, ami hasonló azzal, ha túl sokáig veretjük a robotgéppel.) Ha így járunk, sajnos újra fel kell melegíteni és újra lehűteni. Az így készített hab (krém) nem esik úgy össze, mint a tejszínhab, tehát alkalmas torták töltésére.
(Mivel az utolsó pillanatban készült el a torta, leegyszerűsítettem, és tejszín helyett Hulalát használtam hozzá. A felvert Hulalához kevertem az olvasztott, langyosra hűlt csokit és az ízesítőket. Így egy biztos, kemény krémet kaptam. Talán egy fokkal elmarad ízben az igazi tejszíntől, de lényegesen kevesebb vele a munka és a rizikó.)
A 3 lapot megtöltöm a kétféle krémmel. Egy keveset hagyok a tetejére és az oldalára, majd pillecukorból készítem a bevonatot és a dekorációt a tortára.

 

 

6 hozzászólás
Idézet
2013.01.27. 11:59
Aliz

Kedves Judit!

Egy kicsit meg kell nedvesíteni, így jól egymáshoz tapad a két pillecukor réteg.

A gratulációt köszönöm szépen.:)

Idézet
2013.01.26. 22:44
Judit

Kedves Aliz,

 

Kérdésem, hogy a pillecukorral bevont tortáknál a dekorációk hogyan vannak rögzítve a torta oldalára, hogy ott maradjanak?

Válaszodat előre is köszönöm.

 

Szenzációs a weboldalad, a receptek,gratulálok hozzá! :-)

Idézet
2011.12.23. 08:11
Aliz

Kedves Era!

Örülök, hogy jól sikerült a torta. A pillecukros bevonatot mi nem is nagyon szoktuk megenni. Az valóban tömény cukor, de lényegesen olcsóbb a marcipánnál, és ugyanúgy lehet vele dekorálni. Természetesen a marcipán sokkal finomabb, de egy nagyobb formatorta dekorálása nagyon sokba kerülne, ezért is választják sokan ezt a megoldást.

Én is nagyon boldog ünnepeket kívánok!

Idézet
2011.12.22. 21:28
ERA

Kedves Alíz!

A lányomnak megsütöttem a tortát szülinapjára és mindenkinek nagyon izlett!Végül is marcipánnal vontam be a tetejét a pillecukros máznál túl soknak találtam a cukrot.Nagyon köszi és gratulálok az oldaladhoz sok mindent kipróbáltam és kellemes karácsony kívánok!

Idézet
2011.12.13. 12:08
Aliz

Era!

A Cicitortánál részletesen bemutatom.:)

Idézet
2011.12.12. 21:18
Era

Szia! Szeretném megkérdezni,hogy csinálod a bevonatot? Elöre is köszi!

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!