Gyerekkoromban a nagymamám gyakran készítette olajban sült pirítóst. Nem volt egy diétás étel, de nagyon szerettük. Ropogósra sült és teljesen más íze volt, mint a szárazon pirított kenyérnek. Fokhagymával bedörzsölve ettük és citromos teát ittunk hozzá. Nem is nagyon emlékszem arra, hogy az utolsó 20 évben sütöttem-e ilyet.
Francia pirítós
Hozzávalók fejenként:
2 szelet toast kenyér
2 db tojás
májkrém
só, pirospaprika
snidling
olaj
A kenyérszeleteket olajban pirosra sütöm és papírtörlőre szedem. A tetejére is teszek egy lapot és kicsit lenyomva leitatok róla annyi olajat, amennyit csak lehet. A kenyérnek önmagában is finom íze lesz, meg a ropogós állaga is megmarad. Megkenem májkrémmel és tükörtojást csúsztatok rá. Megsózom, megpaprikázom és apróra vágott snidlinget szórok a tetejére. Egy bögre teával finom reggeli vagy gyors vacsora lehet belőle.
Köszönöm szépen a kedves hozzászólást, és nagyon örülök, hogy meg tudtalak lepni. Nagyon finom ételeket ettem gyerekkoromban, mert a nagymamám nálunk lakott és fantasztikusan főzött. Szinte a semmiből tudott nagyon ízletes ételeket előállítani. Sokszor gondolok rá nosztalgiával.:)
Kedves Anikó!
Köszönöm szépen a kedves hozzászólást, és nagyon örülök, hogy meg tudtalak lepni. Nagyon finom ételeket ettem gyerekkoromban, mert a nagymamám nálunk lakott és fantasztikusan főzött. Szinte a semmiből tudott nagyon ízletes ételeket előállítani. Sokszor gondolok rá nosztalgiával.:)