|
Ez a pite egy kicsit olyan, mint a Tejes pite. Egyszerű az elkészítése, és annyira finom, hogy nálunk ez volt az elmúlt 2 év leggyakrabban elkészített sütije, még úgy is, hogy nem mindenki szereti a kókuszt a családban. Épp itt volt az ideje, hogy ide is felkerüljön, mert papíron már sok ismerősömnek osztogattam a receptjét, amit Lúdanyónak köszönhetek. A lehetetlen nevet azért kapta, mert sülés közben a benne lévő alkotóelemek rétegeződnek, így lesz egy krémes középső része és egy finom kókuszos réteg a tetején.
Lehetetlen pite
Hozzávalók:
-
1/2 csésze (75 gr) finomliszt
-
1/2 csésze cukor (110 gr)
-
3/4 csésze (60 gr) kókuszreszelék
-
4 tojás
-
1 tk vaniliakivonat
-
125 gr olvasztott vaj
-
1/2 csésze (40 gr) szeletelt mandula
-
2 csésze (500 ml) tej
Olyan gyorsan elkészül a tészta, hogy először a sütőt kapcsolom be 180 °C-ra. Ezután egy keverőedénybe teszem a hozzávalókat a tej és a szeletelt mandula felének kivételével. Egy elektromos habverővel összekeverem és apránként hozzáöntöm a tejet is.
Egy kerek 24-27 cm-es pie formát vagy egy kisebb tepsit kivajazok, beleöntöm a masszát és kb. 30 percig sütöm. Ekkor rászórom a mandula másik felét és még 10 percre visszateszem a sütőbe.
Megjegyzés: a recept Lúdanyó blogjából származik
| |