A túrót összekeverem a búzadarával, a tojásokkal, csipetnyi sóval és egy kevés cukorral vagy folyékony édesítővel. Legalább fél órát hagyom állni.
A tejet felforralom, sózom (de csak annyira, mint egy gyümölcslevest, hogy az édes ízt kiemelje), majd kisebb gombócokat készítek a túróból és belerakom a tejbe. Ízesítem vanília aromával vagy vaníliás cukorral és annyi édesítőt vagy cukrot teszek bele, amilyen édesen szeretjük. A keményítőt tejben elkeverem és a végén a leveshez öntöm. Még pár percig főzöm.
Köszönöm a különleges receptet, biztos ki fogom próbálni. További jó főzőcskézést és próbálkozást mindannyiunk örömére! Zsuzsa
2010.10.04. 21:41
Aliz
Erzsóka!
Köszönöm szépen.:) Főleg az ilyen ételeknél, amit nem recept alapján főzök, különösen örülök, ha kapok valami visszajelzést, mert az, hogy nekem ízlik, az az én szubjektív véleményem.:)
Kedves Zsuzsa!
Köszönöm szépen.:)