Kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítek. A tojásfehérje kivételével mindent belerakok a turmixba és összeturmixolom vagy mixelő rúddal sima tésztává keverem. A tojásfehérjét habbá verem és beleöntöm a palacsintatésztát. Egy kézi habverővel habos masszává keverem. (Ha van egy jó, nem tapadós palacsintasütőnk, csak az első előtt kell olajozni.) 8 db nagyobb méretű vastagabb palacsintát sütök, és megtöltöm. Az első lapra szokásos módon elkészített túrótölteléket jön, a következőre csokit reszelek, a harmadikra baracklekvárt, majd újra túrót-csokit-lekvárt-túrót, és a tetejére egy üres palacsintát fektetek.
Az egész tojást összekeverem a keményítővel, a cukorral, a kakaóporral, tejjel, és alacsony hőfokon összefőzöm, de csak addig, míg a cukor elolvad, és sűrűsödni nem kezd. Ha túl forró és sokáig marad a tűzön, a tojás összekap benne. (Kezdők inkább gőz fölött készítsék!)
Tálaláskor a palacsintatortát beteszem a mikróba, hogy kissé átmelegedjen és a forró csokival leöntöm. Hidegen is jó, akkor nem kell a mikróban megmelegíteni és a csoki is rádermedhet. (Nekem langyosan jobban ízlik.) A töltelék lehet más is, pl. cukros darált dió, puding, gesztenyemassza, Nutella vagy amit szeretnénk.
szia nagyon jól néz ki ez a rakott pali az enyém amit kútfejből süttöttem szét volt csuszva minden volt csak guszta nem de most a te recepted alapján készitem el biztos nem csak finom lessz de guszta is előre is köszi a sok fincsi receptet a gyerekeim is köszönik
2010.11.14. 22:04
Aliz
Hópihe!
Nagyon örülök, hogy ilyen sokszor elkészítetted, és annak is, hogy ízlik, de még annyi jó recept van, amit érdemes lenne kipróbálni.:) Próbálkozz más recepttel is!
köszönöm a visszajelzést.:)
2010.11.13. 16:50
Hopihe
Már legalább 10-szer megcsináltam a palacsintát, mindenkinek nagyon ízlik. Ez a recept eddig a kedvenc, de amit eddig megcsináltam, minden nagyon finom volt.
Köszi a recepteket. Remélem, még sok finomságot találok :)
Éva!
Köszönöm szépen.:) Sok sikert a palacsintához!:)