Kedves Rebeka!
Sajnálom, hogy nem sikerült. Talán még kellett volna belegyúrni egy kis porcukrot. Ez a borítás nem szokott kenődni. Sajnos nem ülök folyton a számítógépnél, így a sürgős kérdésekre nem mindig tudok időben válaszolni.:(
2012.03.11. 10:36
Rebeka
Én elkészítettem a tésztát,de valamiért a pillecukros borítás nagyon elkenődött,nem keményedett..tök béna lett.Most mit csináljak?Délután kell vinnem keresztelő kezdetére,a formát másképp csináltam K betűre,de lécives segíts,te vagy az utolsó reményem!!!Remélem ma felelsz!!! Készítettem még almás túrófelfújtat,de az se lett valami jól,pedig már 1000szer sütöttem,nem tudom most mi van.Lehet az az oka,hogy a múltkor a férjemmel véletlenűl letörtük a ler ajtaját és most nem zár rendesen?
2011.04.18. 11:32
Aliz
Kitti!
A Cicitortánál részletesen bemutatom a pillecukros borítást.
Talán a felét festettem meg rózsaszínűre.:)
2011.04.14. 21:56
Kitti
Szia Alíz!
A pille cukrot hogy csinálod?És ebből mennyit színezel be rózsaszínre?
2010.06.08. 20:14
evici28
Igen ,a legalso lapja vizesedett át ,pedig ki volt hülve a tortalap.:s
Válasz:
Nem nagyon tudom, csak tippelek:
Vagy nagyon nedves a piskóta (pl. vizespiskóta, és nem száradt ki eléggé sülés közben), vagy többet állt a kelleténél és a hűtőben fóliával légmentesen letakartad és a nedvesség az alján csapódott ki és tortapapír sem volt alatta, (csak a porcelán vagy üvegtál, esetleg a tortasütő alja, amin lecsapódhat a nedvesség) . Az is lehet, hogy teljesen más az oka, csak nem tudom mi. A tortát ha lehet aznap töltöm meg, és ha csak nincs valami nagyon illatos dolog (pl. uborkasaláta, fasírt ) a hűtőben, akkor nem is takarom le fóliával. Így nem szokott nedvesedni a piskóta.
2010.06.06. 11:15
evici28
Szia Alíz!!
Nagyon szép a torta!!!!:):)
Csináltam máskor pillecukor bevonatos tortát ,de nekem a piskota alja átvizesedett,de nem tudom miért?
Tudnál nekem ebben segíteni,hogy miért?
Kivolt hülve a piskota és vajas krémmel töltöttem meg.
Elöre is köszönöm.:):)
Válasz:
A torta legalsó lapja vizesedett át? Ha ki volt teljesen hűlve a piskóta, ráadásul vajas krémmel töltötted, ami nem igazán szokta átnedvesíteni a piskótát, hacsak nem nagyon nedves maga a piskóta, akkor nem tudom miért. Nekem csak a maradéknál szokott ilyesmi előfordulni, csak akkor, ha már jó pár naja állt a hűtőben, és maga a krém elég nedves volt.
Kedves Rebeka!
Sajnálom, hogy nem sikerült. Talán még kellett volna belegyúrni egy kis porcukrot. Ez a borítás nem szokott kenődni. Sajnos nem ülök folyton a számítógépnél, így a sürgős kérdésekre nem mindig tudok időben válaszolni.:(