Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Olvasóim receptjei

Néha kapok recepteket az olvasóimtól. Néhányat kipróbáltam már, de a többségüket még nem. Ha valaki elküldi a kedvenc receptjeit a címemre, vagy felteszi a Vendégkönyvembe, azokat ide bemásolom.

Monától

Laza rántotta (felrántotta)

 Hozzávalók: (1személyre)

Rántotta:

1db tojás

1dl tejföl

liszt (amennyitől sűrűsebb lesz(de ne túlságosan))

ízlés szerint ízesítsük

Öntet:

1dl tejföl

tejjel (hígítjuk(ne túl hígra)

ízlés szerint só, bors, majonéz, mustár

vöröshagyma kockára vágva

elkészítés:

Öntet:

1.tejfölt elkeverjük a tejjel

2.belekeverjük a sót borsot majonézt mustárt

3.kockára vágjuk a lilahagymát és belekeverjük

4.berakjuk a hűtőbe míg készül maga a rántotta

Rántotta:

1.lisztet a tojással elkeverjük

2.hozzáadjuk a tejfölt

3.sóval borssal ízesítjük

4.palacsinta formájában kisütjük

 

Babják Ágitól

Nálunk már hagyomány, hogy a családi tavaszolás-őszeléskor a kb. 15-16 fős (+2 kutya, akik szintén sorban állnak a maguk adagjáért)   kicsi családunknak a Sanyival mi sütjük a szabadban a szombat reggeli lángost, bográcsban és szabad tűzön. Igaz mindig legalább dupla adagot kell készítenünk. Már régóta készítem ezt a receptet, pld. Sanciék esküvőjén másnap reggel az ittmaradó vendégeknek is ezt sütöttünk.

Kefíres lángos

1 kg lisztet 3 egész tojással, 5 dkg élesztőt 1,5 dl cukros tejben felfuttatok, 1 pohár kefirrel és 1/2 liter meleg tejjel, kb. mokkáskanálnyi sóval 5-8 percig dagasztom. Két jó nagy kiolajozott zacskóba öntöm, jól bekötöm a zacskó száját és a hütőbe teszem (este) . Reggelre nagyra kel. Vízbe mártott kézel kis darbokat szaggatok ki, kicsit széthuzogatom és rögtön a forró olajban kisütöm. Ha kisült jöhet a fokhagyma, a tejföl, a trappista és füstölt sajt keveréke. Isteni. Nálunk a lányok sárgabarack lekvárral is ízesítették, ami nekem is ízlett. Szóval bármilyen ízesítéssel pompás.

Ha nem használom el az összes mennyiséget, hagyom a hütőben pár napig és más alkalommal sütöm ki.

Ebből a mennyiségből bőségesen jól lakik 6-7 ember.

Mi mindig a szabadban, bográcsban sütjük (kb. 2-2,5 l olajban),mert nem csak finom, hanem látványnak és programnak is élvezetes.

Üdvözlettel: Ági

 Hajnitól

Felbátorodtam, és leírom az én Ráczponty receptemet. Jelzem majd közben, hogy a tankönyvben milyen eltéréssel szerepel ez a recept.

Mint említettem, a receptet dekára sajna nem tudom, mert érzésből csináltam, de megpróbálom felidézni.

1., Vettem kb. 6 ponty szeletet, patkó alakút.  Ezeket besóztam, hagytam állni egy kicsit, majd natúron /lisztbe fogatás után/ mindkét felét megsütöttem olajban. A hal hamar kész van, csak süsd pirosra az oldalukat. Annyi elég, mert még a sütőben is kell rotyogtatnod majd a többi hozzávalókkal.
A könyv úgy írja, hogy a halfiléket megtűzdeli szalonnával, lisztbe forgatja, és pirosra süti.
2., Utána én a visszamaradt olajban megpirítottam az egy ujnyi vastag, felkockázott szalonnát, a karikára vágott 2 közepes fej vöröshagymát. Ha a szalonna megpirult, a hagyma megdinsztelődött, akkor levettem a tűzről, és hozzákevertem a fűszerpaprikát, vagyis pörköltalapot készítettem. Én tettem bele csípős pirospaprikát is. Felöntöttem egy kis vízzel, és hozzáadtam a paradicsomszeleteket / 2 közepes paradicsomból/, a paprikaszeleteket /ez is 2 közepes paprika legyen/, vagy ha van, akkor lecsót. Itt megsózhatod egy kicsit, csak számolj a szalonnával is, annak is van valamennyi sótartalma. Utána ezt hagyod rotyogni. A lényeg, hogy a paradicsom, paprika megpuhuljon. Ha már megpuhult, akkor tejföllel egy kicsit besűríted.
A könyvben a következő lépés az volt, hogy a halnak a filézés után visszamaradt szálkáiból tartalmas halalaplevet készítünk, halászlékockával ízesítve.
3., A héjában főtt krumplit meghámozod, karikára vágod, és mind a két oldalát megsütöd egy kis olajon a serpenyőben. Majd ezekkel elkezded kirakni a kiolajozott tepsit. Én olyan 5-6 közepes krumplit használtam el, asszem... :) Ezzel egy alapot képezel a tepsibe. Erre rárakod a halszeleteket, amiket megsütöttél natúron. Majd ráöntöd a szalonnás, hagymás, tejfölös lecsót. Ha marad még krumpli, akkor ide-oda dobálhatod még rá. Amikor a lecsóba vizet teszel, számolj azzal, hogy a tepsibe be kell takarnod ezzel a halat, a krumplit. Ne tocsogjon, de ne is legyen túl száraz. Bocsi, de én is csak szemre csináltam. Szépen betakarod a krumplit, a halat ezzel a lecsós lével, és teszel rá tejfölt a tetejére. Egy kanál tejföl ide, egy kanál tejföl oda. Szép pöttyös legyen. :) Majd a sütőben olyan 170-180 fokon olyan 30 percig sütöd. Ha már rotyog a széle, és egy jó ideje, minimum 20 perce bent van, akkor nem kell már sokáig sütnöd. A lényeg, hogy összerotyogjon a sok hozzávaló. Ne zubogjon, csak diszkréten buggyanjon itt-ott.
A könyv szerint a főtt-sütött krumplit leteszed a tepsi aljára, rá a halat, arra a paradicsom-, paprikaszeleteket, hagyma szeleteket, és nyakon öntöd a halalaplével, amit tejfölösen behabartál. Majd a tetejére teszel szalonnából kakastaréjt, és pöttyözöd tejföllel. Itt is sok verzióját írják a Ráczpontynak, de az alap hozzávalók ezekből kell, hogy álljanak.

Kamondától

Fehérvári sütemény:

- 1 kocka rama

- 15 dkg cukor

- 2 vanília puding

- 2 egész tojás

- 2 ek. kakaó

- 1 csomag mazsola (10 dkg)

A margarint felolvasztottam mielőtt felhasználtam.

A hozzávalókat egy lábasba raktam, és felfőztem, a margarint raktam bele legutoljára!

Amikor pudingszerűvé vált, lekapcsoltam, és beletördeltem az ostyalapokat, majd őzgerincbe raktam őket!

Hűtve fogyasztjuk!

 Mézes keksz
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 6 ek. méz
- 3 kk. mézes fűszerkeverék
- 1 kk. narancshéj
 
Ezeket felolvasztani egy lábasban, és kihűteni. Ha kihűlt, hozzákeverni:
 
- 2 tojást
- 40 dkg liszt
- 2 kk. szódapor
- só
 
Jól ki kell kikeverni, és összegyúrni a masszát. Ha ragadna, még egy kis lisztet teszünk hozzá, de ne legyen kemény a tészta!
 
1 napig hűtőbe rakjuk, majd másnap, kinyújtjuk, kiszaggatjuk különböző figurákkal.
 
Nagyon hamar megsül!
Sült banán

 
- 2 érett banán
- 1 tábla étcsokoládé
- pár dkg vaj
- főzőtejszín
- méz 
- durvára tört, sótlan mogyoró

Elkészítés:
A banánt hosszában félbevágjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg a héja egészen meg nem feketedik (kb. 12 perc). Közben a csokit megolvasztjuk, hozzáadunk pici vajat, mézet és tejszínt. Folyékony állagúra kevergetjük.

 
A csokis masszát a sütőből kivett banánokra csurgatjuk, és megszórjuk tört mogyoróval.
 

Megjegyzés:
Én mézet nem tettem bele, de így is nagyon finom volt! A legjobb frissen!
 
Eredeti tiramisu recept
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
 
4 nagyon friss tojás, 
3 cs.vaníliás cukor, 
3 ek.k.cukor, 
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt), 
1-2 evőkanál martini vagy konyak, 
kb.40 db babapiskóta, 
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé, 
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak. 
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.
 
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá. 
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.
 
Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.) 
Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. 
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.

Zsemlefánk

- 4 zsemle

- 2 dl tej

- 4 evőkanál cukor

3 tojás

- 4-5 evőkanál liszt

A sütéshez:

- olaj

 Elkészítés:

A zsemléket ujjnyi vastagságúra szeleteljük A tejben elkeverjük a cukrot. A tojásokat alaposan felverjük. A zsemleszeleteket belemártjuk a cukros tejbe. Megforgatjuk a lisztben és a felvert tojásokban. A zsiradékot közepes forróságúra hevítjük, s a szeleteket és szép pirosra sütjük benne. Fahéjas porcukorral tálalom! Isteni finom!

Betty1977-től

Meggyes-zselés finomság

Hozzávalók: 3 doboz 450 gr-mos tejföl, 1 nagy zacskó négyszögletes háztartási keksz, 1 cs. babapiskóta, 3 cs. vaníliáscukor, kristálycukor ízlés szerint, 3 kistasakos piros zselépor, megozott meggy a tetejére.

A tepsi alját kirakom a háztartási kekszel. Erre öntöm az egy nagy pohár tejfölből, 1cs. vaníliás cukorból és kb 3 evőkanál cukorból elkészített masszát, majd szépen elegyengetem. Erre sorakoztatom rá a babapiskótákat, majd ismét jön a következő poháras tejfölből készült massza. Ezután jön még egy sor háztartási keksz, majd a tetejére ismét egy adag tejfölös massza. A massza tetejét kirakom meggyel vagy olyan gyümölcsel ami éppen kéznél van. elkészítem a zselatint és rákanalazom. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. ezalatt megpuhul a keksz és a babapiskóta és nagyon könnyen kockázható lesz. Nagyon finom és egyszerű desszert! Érdemes elkészíteni:)

Ezt a receptet már énis elkészítettem, nagyon finom.

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?