| Bármilyen töltelékkel nagyon finom lehet. Most túróval készítettem, de párolt almával vagy más gyümölccsel, illetve rétestöltelékkel is tölthető.
Serpenyős rétes
1 db réteslapot 4 részre hajtogatok (vagy 4 rétegű tésztalapot vágok 4 felé) és egy mélytányérba teszem. Körben a szélét 2-3 cm szélességben megvizezem csak úgy egyszerűen a vizes kezemmel vagy kenőecsettel. A közepére 2 ek. túrótölteléket helyezek, egy kis eperlekvárt teszek a közepére egy csíkban és egy kis túróval befedem. Először egymásra hajtom a 2 szemben lévő szélét, majd a két végét kissé visszahajtom és jól lenyomkodom. A víz jól összeragasztja. Közben az olajat közepes hőmérsékletűre hevítem és belecsúsztatom a batyukat. Lehetőleg ne álljon sokat, nehogy átázzon a réteslap. (Folyamatosan rakjuk az olajba, ahogy elkészül egy batyu!) Mindkét oldalán megsütöm. Porcukorral meghintve tálalom. Ha melegen fogyasztjuk ropogós a külseje. (Hogy kihűlés után milyen, azt nem tudom, mert mind elfogyott még melegen.) Nekünk nagyon ízlett.
| |
Éva!
Ha feltételezem, hogy azt a kis csomag réteslapot vesszük, és abban, ha jól tudom, 6 lap van, és egyhez 1 lapot használok, akkor 6 db. Ezek elég nagyok lesznek így, tehát 1 személyre 1-2 db elég. Ha kisebbekre vágod, akkor több is lehet belőle.
Hasonló a Csokoládés-meggyes háromszögek is. Azt már ennek alapján készítettem. Mindkettő nagyon fincsi, érdemes kipróbálni.:)