| Sonkás töltött krumpli
Hozzávalók:
4 nagy héjában főtt krumpli
15 dkg darált sonka
5 dkg reszelt sajt
Tejföl
Só, bors, fokhagymapor, petrezselyem
Tetejére:
1,5 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
Só, bors
A kihűlt, meghámozott krumpli közepét egy karalábévájóval vagy egy kiskanállal úgy szedem ki, hogy minél vékonyabb fala maradjon. Megsózom kívül, belül a krumplikat és egy kivajazott tálba teszem. A kiszedett közepét mikróban megmelegítem, mert úgy jobban össze lehet törni pépesre, hozzákeverem a fűszereket, a sonkát és annyi tejfölt, hogy jó krémes legyen a massza.
Visszatöltöm a krumplikba és bevonom a tejföl, tojás, sajt, fűszerek keverékével. Teszek pár vajdarabkát a tetejére, és 200 °C-os sütőben szép pirosra sütöm.
| |
Köszönöm szépen, Kriszta!:)