| Sokszor főzök csirkemell filéből ételeket. Általában csontos csirkemellet veszek a kedvenc piaci árusomnál. Ilyenkor kicsontozom és a csontokból zöldségekkel, főzök egy húslevest. Mivel hús marad bőven a csontokon, ezért ezt néha leszedegetem róla és készítek egy húsgombócot belőle a levesbe. (Gina kutyus legnagyobb bánatára.)
Sajtos csirkegombóc leves
Főztem csirkemellcsontból egy húslevest. A leszedett húst, ami ebben az esetben egy jó maroknyi volt, ledaráltam. Egy szikkadt zsömlét húslevesben megáztattam, kicsavartam, majd a darált hússal, kb. 5 dkg reszelt sajttal, 2 tojással, sóval, borssal, fokhagymaporral, egy kis őrölt gyömbérrel és petrezselyemmel összekevertem és annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy gombócokat formázhattam belőle. A diónyi nagyságú gombócokat megfőztem és a levesben tálaltam.
Megjegyzés: mivel a húsból gyakorlatilag kifő az íz, ezért erősebben kell fűszerezni. Finomabb, ha darált nyers húsból készítjük.
| |