| Uborkás sajttekercs
Hozzávalók:
30 dkg eidami sajt
15 dkg gépsonka
10 dkg vaj
6 db natúr kockasajt
1 fél fej vöröshagyma
2 -3 csemegeuborka, nagyságtól függően
mustár, só, bors
A vajat a kockasajttal, az apróra vágott hagymával, a kis kockákra vágott uborkával és a fűszerekkel kikeverem.
A sajtot a mikróban megolvasztom. Inkább lassabban kell melegíteni, mert a közepe még szilárd marad, a széle meg túl melegszik. Van még más módszer is, pl. lereszelve egy serpenyőben lassú melegítéssel, kevergetve is szépen fel lehet olvasztani, de van aki arra esküszik, ha forró vízbe teszi egy nylon zacskóban és olvadásig hagyja „főni”. Tény, hogy némi gyakorlat kell a mikrós olvasztáshoz, de ez a legegyszerűbb megoldás. Gyakorlatilag egy nyúlós fondüszerű állapotot kell elérni, mert így egy folpack fólián szét lehet kenni. Ha nem lesz egyenletes az sem baj. Ki lehet foltozni.
Ha kihűlt, rákenem a sajtkémes masszát, ezt beborítom sonkaszeletekkel és feltekerem, mint a beiglit. Hűtőben jól lehűtöm, és így szépen szeletelhetem. Jól mutat a hidegtálon, de a maradék másnap a szendvicsben is nagyon finom.
| |