|
Kétízű pástétom
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
25 dkg sovány sertéshús
só, bors, szerecsendió, reszelt citromhéj
7 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
2 tojás
A vajból, a lisztből, és a tejből főzök egy besamelmártást. Két részre osztom.
Az egyik felét a csirkehússal, a másikat a sertéshússal darálom le, kétszer, vagy aprítóban pépesre. Mindkettőbe keverek 1-1 nyers tojást.
A sertéshúst sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesítem, míg a csirkéset sóval, borssal és reszelt szerecsendióval.
Mindkettőben érezni lehessen jól a szerecsendiót, illetve a citromhéjat! Együtt ez a kettő érdekes ízkombináció.
Egy kisebb méretű őzgerincformát, vagy valamilyen hosszúkás, keskenyebb formát vajjal jól kikenek, alulra töltöm a sertéshúst, jól az asztalhoz ütögetem, majd a csirkehúst. Fóliával jól lezárom, és egy tepsibe állítom, amit a forma feléig vízzel felöltök.
120-130 °C-os sütőben 40-50 percig gőzölöm.
Amikor kiveszem, kiborítom és a tetejére egy nehezéket, teszek, míg kihűl.
A képen nem igazán látszik, hogy ez nem csak 2 ízű, hanem 2 színű is. Szépen lehet szeletelni, és a hidegtálakon jól kiegészíti a majonézes salátákat.
| |