Ez az egyik kedvenc sütim. A kakaós linzer és a túró együtt igazán finom párosítás. Mivel sokféle név alatt is megtalálható az Interneten és a szakácskönyvekben, ezért úgy gondolom, hogy sokak kedvence lehet. Nálam ezen a néven került, sok évvel ezelőtt, a kedvenc receptjeimet tartalmazó könyvecskémbe.
Reszelt túrós kakaós
Egy közepes (lasagna ) tepsire való mennyiség hozzávalói:
Tésztájához:
27 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
18 dkg Ráma margarin
2 dkg kakaó
1. csomag vaníliás cukor
½ csomag sütőpor
Töltelék:
50 dkg túró
2 tojássárgája
18 dkg porcukor
3 tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A tésztához a lisztet elkeverem a sütőporral, cukorral, majd a vajjal elmorzsolom. Robotgéppel készítem, mert a linzerfélék nem szeretik a kéz melegét. Hozzáadom a tojássárgáját és a kakaót is. Ekkor kézzel még egy kicsit átgyúrom, hogy összeálljon, fóliába teszem, és a hűtőben hagyom pihenni
Közben elkészítem a tölteléket. Ha olyan morzsalékos túrónk van, mint nekem volt, akkor a mixelőrúddal vagy aprítóval nagyon jól krémesíthetjük. Összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a tojássárgájával és a habbá vert fehérjével.
Egy közepes tepsit kibélelek sütőpapírral, a tészta felét egyenletesen belereszelem a reszelő durvább részével, rásimítom a túrókrémet, majd a maradék tésztát a tetejére reszelem és kb. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Kihűlés után kockákra szeletelem. Tapasztalatom szerint a maradékot inkább papírral takarjuk le (hogy szellőzhessen), mint fóliával, mert a fólia alatt a tészta a túró nedvességétől nagyon visszapuhul.
|
Zu!
Örülök, hogy jól sikerült, és köszönöm a visszajelzést.:)