Tejberizs mindenféle jóval
Hozzávalók:
2 dl-es pohár gömbölyűszemű rizs
3 dl tej
15 dkg cukor
3 dl tejszín
vaníliás cukor
citromhéj
cukrozott gyümölcs vagy vegyes gyümölcsbefőtt
csokoládé
A rizst megmosom, 3dl tej és 3 dl víz keverékében, a cukorral, kevés sóval megfőzöm. Amikor már beszívta a rizs a nedvességet, még letakarom fóliával vagy fedővel, lehúzom a tűzről és hagyom, hogy a rizs teljesen megpuhuljon.
Közben a csokit apróra vágom, a cukrozott gyümölcsöt (ha nem gyárilag aprított) kis kockákra vágom. Lehet vegyes gyümölcsbefőttből is készíteni, meg mazsola is mehet bele. Ha cukrozott gyümölcsöt használok a még meleg rizsbe keverem, hogy egy kicsit puhuljon. A csokit a kihűlt rizshez adom, majd a felvert tejszínt is óvatosan belekeverem.
Tálaláskor csokiszósszal öntöm le, és gyümölccsel díszítem.
|