| Téli bólé
Hozzávalók:
7 dl édes vörösbor
1 üveg pezsgő
vörösbor fűszerkeverék
1 csomag datolya
1 csomag aszalt füge
10 dkg mazsola
2-3 banán
konzerv ananász
(szőlőlé)
A borból finom, édes fűszeres forraltbort készítek, és még melegen belekeverem az aprított aszalt gyümölcsöket. Hozzáadom az ananászt a levével együtt, és a felaprított banánt. (Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, de ez vált be a legjobban. Most éppen nem volt itthon ananász, azért tettem bele aszalt sárgabarackot.) Ezt legjobb előző nap elkészíteni, mert akkor a gyümölcsök teljesen megpuhulnak. Ha nem akarom, hogy túl sok legyen benne az alkohol, akkor szőlőlével hígítom. Tálalás előtt hozzákeverem a pezsgőt.
| |