| Rántott fagyasztott vagdalt
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
20 dkg reszelt trappista sajt
2 zsemle
2 dl tej
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
liszt,, tojás, zsemlemorzsa
A tejben áztatott, kicsavart zsemléket összemorzsolom, sózom, borsozom, tojásokkal, sajttal, zúzott fokhagymával összedolgozom. A masszából hosszúkás rudat formázok, oválisra igazítom és fóliába csomagolva a mélyhűtőbe rakom. Ha kiveszem, csak annyira engedem fel, hogy szeletelni tudjam. A szeleteket bepanírozom, és forró olajban megsütöm.
Feltétnek, de önálló ételnek is jó salátával.
Megjegyzés: ha nem készítem el előző nap, akkor annyi ideig kell a fagyasztóba tenni, míg annyira megfagy, hogy szeletelni lehessen, de úgy is elkészíthető, hogy lapos pogácsákat formázunk belőle és úgy panírozzuk be. Valahogy fagyasztva jobb.
| |