Ez egy olyan étel, amelyet most készítettem először, de biztos, hogy többször is előveszem a receptet. Kétcsillagos 5-öst kapott, amit ritkán osztok. Remélem többen is kipróbáljátok, és nem csalódtok benne.
Rozmaringos-narancsos csirke
Hozzávalók:
4 db fél csirkemell filé
1 csésze narancslé
½ csésze fehér bor
3-4 ek. méz
rozmaring
só
bors
vaj, olaj
A narancslevet és a bort egy edényben felforralom, majd alacsonyabb hőfokon 5 percig főzöm. Belekeverem a mézet és további 5 percig sűrítem. Közben a csirkét bedörzsölöm a rozmaring-só-bors keverékkel.
Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek, majd megsütöm benne a csirke mindkét oldalát. Ráöntöm a narancskeveréket és 10 percig együtt párolom vele, míg a mártás vastagon bevonja a csirkeszeleteket.
Megjegyzés: csak az első pár percben tettem rá fedőt, hogy a folyadék el tudjon párologni. A végén csak egy sűrű szaftnak kell maradni.
Először kicsit aggódtam, mert őrölt rozmaringot használtam, ami sokkal intenzívebb ízt ad, meg egy kicsit sok borsot, amitől kicsit csípős lett mielőtt a narancskeveréket ráöntöttem volna, de a végeredmény hihetetlenül jó lett. Egyik ízt sem lehetett külön kiérezni belőle csak egy édeskés, pikáns, jó fűszeres ízt.
|