| Túrókrémes tölcsérek
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg liszt
1-1 kk. instant kávé és kakaópor
csipetnyi só
1 kk. borecet
néhány ek. bor
2 dkg margarin
kenéshez tojásfehérje
Töltelék:
30 dkg túró
2-3 ek. tejföl
5-6 ek porcukor
Reszelt narancs és citromhéj
5 dkg étcsokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Keményebb, de jól formázható tésztának kell lennie. (Kicsit lágyabb, mint a gyúrt tészta.) Hűtőben fél órát pihentetem.
Közben elkészítem a túrókrémet. A túrót áttöröm, illetve botmixerrel pépesítem, kikeverem a hozzávalókkal, mintha palacsintatölteléket készítenék, végül hozzákeverem az apróra vágott csokoládét is. (Készítettem már úgy is, hogy csak 25 dkg túrót használtam és 2 dl felver Hullala növényi tejszínhabbal kevertem össze. Így egy habos túrókrémet kaptam.)
A tésztát nagyon vékonyra nyújtom, 7-8 cm-es négyzetekre vágom. Habrolósütő hengereket beolajozok, átlósan ráhajtom a tésztanégyzeteket úgy, hogy középen jól összeérjenek. Tojásfehérjével összeragasztom. Kívülről is megkenem tojásfehérjével és forró, bő olajban pár perc alatt megsütöm. Először azt a részét teszem alulra, ahol egymásra ér a tészta, mert fordítva kinyílhat. Mindkét oldalról megsütöm, kiszedem papírtörlőre, egy másik összehajtott papírötlővel megfogom és lehúzom a fémhengerről. Kihűlés után megtöltöm a túrókrémmel, díszítem egy kevés eperlekvárral, és meghintem porcukorral.
Ha frissen tálalom a tészta ropogós, ha marad másnapra, kicsit megpuhul a túrótól. (Én ropogósan szeretem, a lányom puhán.)
| |
Éva!
Csak nagyon kis mennyiségről van szó, helyettesítheted enyhébb ecettel is.:)