Bajoros hal
Hozzávalók:
70 dkg halfilé
2 dl sör
4-5 gerezd. fokhagyma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
vaj
só
Ha fagyasztott halat használok, akkor teljesen ki kell engedni és hagyni egy szűrőben, hogy jól kicsöpögjön belőle a leve. Le is itatom konyhai papírtörlőn. Vajat forrósítok egy serpenyőben és a sózott halszeletek mindkét oldalát kb. 1 percig sütöm. (Jó forró legyen a vaj!) Ráöntöm a sört, ráreszelem a fokhagymát és fedő alatt puhára párolom. (Fagyasztott halnál ez csak pár percig tart.)
Közben a tejfölbe keverem a tojássárgáját és a halra öntöm. Rázogatva elvegyítem. Ilyenkor már nem lehet nagyon forgatni a fagyasztott halakat, mert széteshetnek.
Megjegyzés: a sör ízét lehet a mártáson érezni, így ha nagyon keserű fajta sört használunk a halnak is lesz egy kis kesernyés mellékíze. Nálunk a fiúknak nagyon ízlett, mert szeretik a sört (én nem annyira).
|