| Mivel a kedvenc süteményem a Brownie, ezért igyekszem változatossá tenni. Szerintem jól sikerült az alábbi változat.
Brownie tojáslikörős-fehércsokis mázzal
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
Tetejére:
10 dkg fehércsoki
kb. 1/2 dl tojáslikőr
Egy lábasban nagyon alacsony hőmérsékletem összeolvasztom a vajat és a csokoládét.
A tojásokat jó habosra keverem a cukorral. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a szódabikarbónával. A langyos csokikeveréket a tojásos cukorhoz adom, majd a lisztet is óvatosan belekeverem. Egy kisebb tepsibe sütőpapírt teszek, a masszát beleöntöm és kb. 170 °C-on megsütöm. Kb. 20 perc elkészül. Nem baj, ha egy kicsit ragadós marad a közepe, mer úgy finomabb, mit szárazra sütve.
(A képeket a Brownie eredeti leírásából vettem át, így az utolsó képek -ha a képléptető gombot használod- nem ehhez a recepthez tartozik.
A csokoládét összetördelem és mikróban a tojáslikőrrel együtt először fél percig melegítem (maximumon) . Ha már olvad, elkezdem kevergetni, ha még nem elég lágy visszateszem annyi időre, hogy teljesen folyékony és egynemű legyen. Inkább többször egy kicsit, minthogy túlmelegedjen.
A megsült és langyosra hűlt süti tetejét bevonom vele. A tojáslikőr miatt lágyabb lesz a csoki és kihűlés után jól szeletelhető.
| |