| Darált húsos egytálétel
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús (vagy marhahús)
1 doboz konzerv kukorica
ugyanannyi zöldborsó
1 nagy fej hagyma
10 dkg reszelt sajt
olaj
kb. 1 kg burgonya
tej
Ráma margarin
só, bors, paprika
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, pirospaprikát keverek hozzá, pici vizet öntök hozzá, jól elkeverem és hozzáadom a darált húst. Sózom, borsozom, kevés vizet öntök hozzá és lefedve majdnem készre párolom. Ekkor hozzáadom a borsót (ha mirelit vagy friss) és együtt főzöm tovább. Hozzáadom a kukoricát is. Még lehet ízesíteni gulyáskrémmel, Piros arannyal, pörkölt szaft kockával. Ne legyen sok szaftja.
Közben a burgonyát kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, adok hozzá egy darab Ráma margarint, összetöröm, tejjel sűrű burgonyapürét készítek a szokásos módon. Egy hőálló tálat margarinnal kikenek, beleteszem a húst, majd rá a burgonyapürét. Tetejére szórom a reszelt sajtot és sütőben addig sütöm, míg a sajt a tetején barnulni kezd.
Megjegyzés: én most levesbögrében sütöttem, a maradékot egy kisebb üvegtálban, így még repetázhatott az, akinek nem volt elég ez a mennyiség.
| |
Szia!:) Nagyon finom lett az egesz, de mi megbolonditottuk a hust parolas kozben egy kis itthon keszitett paradicsomlevel. Mindenkinek ajanlom, kulonlegesen jo izt ad neki! Megegyszer koszi a receptet!