| Túrós-epres kosárkák
Hozzávalók:
12,5 dkg Ráma margarin
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg barna cukor
reszelt citromhéj
Töltelék:
10 dkg méz
1 ek. citromlé
1 db tojás
1 db tojásfehérje
25 dkg túró
1 cs. vaníliás pudingpor
eper
eperjam
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fél órára a hűtőbe teszem pihenni.
A formákat margarinnal kikenem és kibélelem a tésztával. A töltelék hozzávalóit összekeverem és megtöltöm vele a formákat, tetejére kockára vágott epret szórok, és 200 fokos sütőben megsütöm. Egy kevés eperlekvárt a mikróban megmelegítek, és ecsettel bekenem a kosárkák tetejét. Amikor kihűl, a lekvár visszazselésedik egy kicsit, és szép fényes és epresebb íze lesz tőle a sütinek.
| |