| Ez egy nagyon egyszerű salátaöntet, amit még valamikor évekkel ezelőtt olvastam valahol egy Ungár Anikóval készített riportban. Azóta sokszor készítettem és nagyon szeretem.
Saláta tormás öntettel
Hozzávalók:
ecetes torma
kefír
só
cukor (vagy folyékony édesítő)
citromlé
olaj
A szükséges mennyiségű kefirbe (a saláta mennyiségétől függően) belekeverek annyi ecetes tormát, hogy ne legyen túl tormaízű, de azért kellemesen érezni lehessen benne, majd adok hozzá egy kevés friss citromlevet, sót és cukrot vagy folyékony édesítőt. Utóbbival pont olyan íze lesz, mint cukorral, de spórolhatunk vele kalóriát. Én kóstolgatom közben, és a szerint adagolom a hozzávalókat. Úgy szeretem, ha kicsit édeskés, de a citrom friss íze is érződik benne egy kicsit a torma mellett, végül keverek hozzá egy kevés olajat.
| |