|
Gombás-uborkás sertésszelet
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb vagy karajszelet
4-5 db csemege uborka
arasznyi füstölt kolbász
10-15 dkg reszelt sajt
20 dkg gomba
mustár
ételízesítő
liszt
só, bors
Mártáshoz:
4 dl tej
4 ek. liszt
4-5 ek. vaj
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, nagyon vékonyan megkenem mustárral, lisztbe mártom, és kevés olajon elősütöm. Egy kivajazott tálba vagy tepsibe teszem.
A szeletelt gombát kevés olajon megpirítom, ételízesítővel és borssal fűszerezem. A vajból, lisztből és a tejből mártást készítek. (A vajat felolvasztom, a lisztet csak rövid ideig keverem benne, felöntöm tejjel és egy habverővel csomómentesre keverve besűrítem.) Az apróra vágott uborkát, kolbászt és a pirított gombát belekeverem, jól összeforralom és a hússzeletek tetejét bevonom vele. Megszórom a reszelt sajttal és a sütőben készre sütöm.
| |
A tegnapi napon, azaz vasárnapi ebéként én is elkészítettem ezt a finomságot. Mivel rettentő mód útálok sika-vakálni, ezért én kis naív szilikonos sütőpapírt tettem a husik alá a tepsibe. Nos nem kellett volna! :) Az ízvilág nagyon-nagyon finom, mindenkinek ajánlom, de frissen lehetetlen volt nekem szeletelni, ugye plusz még a sütőpapír is ott volt alatta, a sajt a tetején kérget képezett, amit igen nehéz volt átszelni, de az alatt lévő mártás folyt össze-vissza, ahol csak tudott. Tény, hogy miután teljesen kihűlt, akkor már egybe állt az egész mártás is! :D Ráadásul, én mivel nagyon szeretem a vörösáfonyát, ezért aszalt áfonyával szórtam meg a magam részét. Ajánlom mindenkinek a recept kipróbálását, de mindenképpen papír nélkül, vagy sokkal sűrűbb mártással! :D Köszönöm Aliz a lehetőséget, hogy receptjeidből válogathatok!
Üdvözlettel: Horvátné Marika.