| A különlegessége a töltelékben van, mert az a pici citromhéj, a többi fűszer mellett nagyon érdekes ízt ad neki. Nagyon finom, ünnepi ételként is megállja a helyét.
Különleges töltött borda
Hozzávalók:
6 szelet csontos sertéskaraj
liszt
1 marhahúsleves kocka
vaj
Töltelékhez:
20 dkg túró
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
kis ágacska rozmaring (vagy szárított)
1 szikkadt zsemle
8 dk vaj
1 tojás
reszelt citromhéj
6 szelet bacon
só, bors
A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összekeverem.
A húsba egy éles késsel zsebet vágok, beleteszem a baconszeletet és a töltelék egyhatodát. Kicsit összenyomkodom szép egyenletesre (nem kell összetűzni, mert jól összetapad, és nem folyik ki belőle), sózom, borsozom, és lisztben megforgatom. Egy serpenyőben kevés olajon elősütöm, majd egy tepsibe rakom. A serpenyőből kiöntöm a felesleges olajat, kb. 2 dl vizet öntök bele, és egy húsleveskockát feloldok benne és az egészet a húsokra öntöm. Alufóliával lezárom és a 200 °C-os sütőben kb. fél órát sütöm. Leveszem róla a fóliát, és kicsit megpirítom.
| |
Kedves Mocorgó!
Ehhez valóban vastagabb hússzelet kell, ezért is használtam hozzá csontos karajt, mert ha rendesen a csontok között szeleteli a hentes, akkor elég vastagok lesznek a szeletek. Ha legközelebb hasonlót készítesz, akkor úgy is jó, ha vékonyra kiklopfolod a húst, félbe hajtva töltöd meg, és összetűzöd.
Nagyonn örülök,hogy tetszik az oldal.:)