| Csokis kalácsfelfújt
Hozzávalók:
1 kalács
2,5 dl tej
3 dl tejszín
2 tojássárgája
2 tojás
7 dkg cukor
20 dkg csokoládé
csipet só
Meggyöntethez:
meggylekvár
A kalácsot feldarabolom, a tejet a tejszínnel együtt felmelegítem, felolvasztom benne a csokit, egy csipet sót adok hozzá. A tojásokat a cukorral jó habosra keverem, hozzáöntöm apránként a csokis tejet még melegen. Beleforgatom a kalácsot. Egy nagyobb őzgerinc vagy szögletes kalácsformát kivajazok, beleöntöm a masszát és 150 °C-os sütőben megsütöm.
Frissen meggyszósszal tálaltam, amihez meggylekvárt összeturmixoltam annyi vízzel, hogy folyós legyen. Mivel nagyon édes, csak pár kanálnyi kell egy adaghoz..
Megjegyzés: félidőben alufóliát teszek a tetejére. Mielőtt kiveszem a sütőből, beleszúrok egy fogpiszkálót, mert csalóka, a közepe könnyen nyers marad. Másnapra is maradt pár szeletnyi, nekem hidegen, öntet nélkül talán még jobban is ízlett. Finom, nagyon csokis, tömör állagú süti.
(A képeken csak fele mennyiségből készítettem!)
| |