| Francia csirke
Hozzávalók:
6 db csirkecomb vagy darabolt csirke
1 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, pirospaprika
1 kupica konyak
1 pohár bor
liszt
A csirkecombokat kettévágom, sózom, lisztben megforgatom és egy serpenyőben kevés olajon körben pirosra sütöm. A felesleges olajat leszűröm. Konyakkal leöntöm és meggyújtom. Ráöntöm a pohár bort és kb. ¼ óráig fedő alatt párolom. Figyelni kell, nehogy leégjen, mert a csirkén lévő liszttől sűrűsödni kezd! A tejfölt és kb. 5 dkg reszelt sajtot adok hozzá, meg egy kevés pirospaprikát (csak annyit, hogy picit rózsaszínű legyen!) és pár percig még együtt párolom. Átteszem egy jénaiba vagy tepsibe, a tetejére szórom a maradék sajtot és a sütőben még egy kicsit sütöm. Tálaláskor még szórok rá egy kis reszelt sajtot.
Megjegyzés: ez is az egyike azoknak a recepteknek, amelyeket régen gyakran készítettem, de már évek óta elő se vettem, pedig nagyon finom. Eredetileg nem csak csirkecombból, hanem darabolt csirkéből készítettem, mint a paprikás csirkét.
| |