| Évekkel ezelőtt egy konyhás találkozón ettem egy nagyon finom, Szmeskó János által készített, csirkemájkrémet. Azóta én is gyakran ismételem ezt a jó kis receptet, bár azt is hozzá kell tennem, hogy már nem emlékszem pontosan az eredeti leírásra.
Csirkemájkrém
Hozzávalók:
½ kg csirkemáj
libazsír (legalább 25-30 dkg)
1 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só
bors
kakukkfű
majoránna
A hagymát félkarikára vágom és nagyon bő libazsírban elkezdem sütni a szeletekre vágott fokhagymával együtt. A májat megtisztítom, legfeljebb kettévágom, megmosom, leszárítom, és a hagymához teszem. Közben bőven adok hozzá majoránnát és kakukkfüvet. Egyszerre sütöm meg a májat annyi libazsírban, hogy ellepje. Gyorsan elkészül. Néhány perc múlva kiveszek egy darabot, és kettévágva leellenőrzöm. Addig sütöm csak, míg a közepe is megsül, de nem hagyom, hogy a külső felülete megkérgesedjen. Az egész rugalmas és puha maradjon! Ekkor leveszem a tűzről, sózom, borsozom és egy botmixerrel pépesítem. Hagyom hűlni. Ahogy hűl, a zsír úgy jön fel a tetejére, ami egy réteget képez a felületén. Hűtőben legalább 1 hétig eláll.
Megjegyzés: friss kakukkfűvel és majoránnával a legfinomabb. Most csak száraz volt itthon, de azzal is nagyon jó.
| |
Szia Angelika!
Örülök, hogy jól sikerült, és köszi a visszajelzést.:)
Puszi. Aliz