| Frankfurti leves
Hozzávalók
30-40 dkg kelkáposzta
20 dkg virsli
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
majoránna
bors
pirospaprika
2 db leveskocka
étolaj
só
Az apróra vágott hagymát kevés olajon átpirítom. Hozzáadom a tört fokhagymát, megszórom pirospaprikával, összekeverem és felöntöm kb. fél l vízzel. Beleteszem a jól megmosott, vékonyra szeletelt kelkáposztát Fűszerezem borssal, majoránnával, beleteszem a leveskockákat, és még felöntöm kb. 1 l vízzel. Megfőzöm. A virslit felkarikázom, és a leveshez adom, végül a liszttel elkevert tejföllel behabarom, még egyszer összeforralom, ha kell, még sózom.
| |
Nagyon egyszerű és finom leves.Köszönöm a receptet!