| Tejszínes-sajtos kukoricás kosárka
Hozzávalók:
½ kg leveles-vajas tészta
1 doboz kukoricakonzerv
2 dl tejszín
1 cs. újhagyma
2 db tömlős krémsajt
bors
szerecsendió
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
Az újhagymát apróra vágom és egy kevés olajon megpirítom, felöntöm a tejszín felével, belenyomom a krémsajtot, borssal, szerecsendióval fűszerezem, a tojásokat elkeverem a tejszín másik felével és a sajtos tejszínhez öntöm. Sűrűre főzöm, majd a kukoricát is hozzákeverem. Hagyom egy kicsit hűlni.
Közben a tésztát kinyújtom, négyzetekre vágom és a kosárkaformákat vagy a muffinformákat (muffintepsi) kibélelem vele. Megtöltöm a kukoricás masszával, majd a tetejére reszelt sajtot szórok. Forró sütőbe teszem, de 5 perc múlva mérsékelem a tüzet, és készre sütöm. Frissen az igazi, amikor ropog, de másnap a maradékot mikróban megmelegítettem és akkor is nagyon finom volt.
| |