Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Barackmag

A kihűlt fél tésztadarabokat megtöltöm a krémmel és összeragasztom. Barackmag

 

Hozzávalók:

Tésztához:

25 dkg liszt

15 dkg porcukor

20 dkg Ráma margarin

11 dkg darált dió

3 ek. kakaópor

1 mk. Sütőpor

 

Krémhez:

½ l tej

4 púposabb ek. liszt

15 dkg porcukor

15 dkg Ráma margarin

keserűmandula aroma

 

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és hűtőben pihentetem.

Kis golyókat formázok belőle, és vajazott formákba nyomkodom. 200 °C-os sütőben megsütöm. Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert a kakaó miatt nem igazán látni, hogy barnul. Óvatosan kiszedem a formából és kihűtöm.

Közben elkészítem a krémet. A tejet a liszttel sűrűre főzöm és kihűtöm. A margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt lisztes keveréket, majd annyi mandulaaromával ízesítem, hogy kellemes mandulás íze legyen, de ne legyen túl zöld, ha színes az aroma.

Megjegyzés: legalább 1 nappal előbb kell elkészíteni, mert ennyi idő kell, hogy krémtől a tészta kicsit megpuhuljon. Nagyon finom, omlós süti. Kicsit macerás, de megéri a fáradságot. Nálunk nem hiányozhat a karácsonyi sütik közül. Formát minden nagyobb áruházban (Tesco, Auchan) lehet kapni és a piacokon is.

 

Hozzávalók. A tészta hozzávalóit összekeverem... ...és gyorsan tésztává gyúrom. A tésztából golyókat készítek és a formákba nyomkodom...

...és megsütöm. A krémhez a lisztet sűrűre főzöm a tejjel... ...ízesítem mandula aromával és kihűtöm. A margarint habosra keverem a cukorral és összekeverem a két részt.

A kihűlt fél tésztadarabokat megtöltöm a krémmel és összeragasztom. 

A Barackmag készítését meggyorsíthatjuk, ha formák helyett alufóliát használunk. Így elég egyetlen forma, nem kell vajazni, és egyszerre annyit készíthetünk, amennyi egy nagy tepsiben elfér.

3 rétegű alufóliából akkora darabokat vágok, hogy a formát bőven ki lehessen vele bélelni. A tésztából golyókat formálok, és az alufólia darabbal együtt nyomom bele a formába egyetlen mozdulattal. Az alufóliával együtt kiveszem és a tepsibe rakom. Ha megsűlt, csak kicsit széthúzom a fóliát és kifordul belőle a megsül fél kagyló.

                                                            
               

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
20 hozzászólás
2015.12.29. 11:49
Aliz

Köszönöm az ötletet.:)

2015.12.20. 11:27
kis lászlo

barackmagal kapcsolatosan én a darált dió helyett 10 dk kókuszreszeléket teszek bele és nem ragad bele a formába nagyon finom próbáljátok ki.

2014.02.19. 18:16
Aliz

Tündikém, biztos jól fog sikerülni, ügyes vagy.

2014.02.18. 15:02
Németh Kovács Tünde

Alízkám, végre eljutottam odáig, hogy vásároljak magam és a családom örömére barackmag formát. Hétvégén fogom elkészíteni. Nagyon izgulok. Régi nagy vágyam, hogy elkészítsem és a Te segítségeddel rendben is lesz. Köszönöm szépen

2010.12.13. 15:09
Aliz

var-ju! Egy hétig biztos, de hűtőben kell tartani.:)

2010.12.11. 11:29
var_ju

mennyi ideig tartható el ez a süti.1 hét?

2010.11.23. 20:58
Aliz

Judit!

Nem azért kell a 3 réteg, hogy ne ragadjon, ez csak az egyik ok, a másik, hogy megtartsa a formáját. Gyakorlatilag az alufólia lesz a sütőforma. Ha csak egy réteget teszek bele, akkor sülés közben elterül egy kicsit a tészta és nem lesz szép  barackmag formája. A legelső hozzászólásban ezt leírtam részletesen.:)

2010.11.23. 14:00
mozsár judit

szia aliz!

olvastam hogy 3 rétegű alufóliát kell rakni a formába de miért ?1 miért nem elég?talán akkor hozzáragad a tészta?

2010.08.29. 10:58
erííí

Aliz, köszönöm az ötletet, idén karácsonykor ezt a módszert is kipróbálom!

2010.08.22. 17:34
Aliz

Eri!

Köszönöm szépen a dícséretet.:) Én is alkalmazok egy jobb módszert, mint a formák kenegetése, sőt egyetlen formával rengeteget készíthetek. A hozzászólásoknál itt a legalsó. Hátha ez is beválik.:)

2010.08.18. 13:24
erííí

Szia Alíz!

Ez az egyik kedvenc sütink, csak nekem Mandula a recept címe(Ez lényegtelen :D) Akiknek nem jön ki a formából azt tudom ajánlani, hogy bélelje ki a formákat sütőpapírral. Így nem ragad bele egy darab sem. évekig nem szerettem készíteni, mert vagy a fele beleragadt. de amióta kitaláltam ezt a megoldást előszeretettel készítem:) sosem hiányozhat a karácsonyi asztalról.

U.I.: Aliz, remek receptek vannak az oldalon, csak így tovább!!!

2010.07.18. 23:33
Aliz

Szia Kati!

Ne haragudj, de nem tudok pontos időt írni. Nem sül sokáig, így nem szabad nagyon magára hagyni. Nem számoltam, hogy mennyi lesz belőle, de nagyon sok. A 4. képen lehet látni, hogy  milyen kis golyók kellenek egy fél maghoz, és milyen sok lesz belőle.:)

2010.07.18. 15:17
Pajter-Csolti Katalin

Szia Aliz,

kb. mennyi ideig kell sütni a tésztát?

Az általad leírt mennyiségből kb. hány db süti lesz? 

Köszi,

Kati

2010.04.12. 14:50
Aliz

Kedves .....................!

Nem tudom a kérdés mire vonatkozik.

2010.04.11. 16:51
..................

Milyen formát?? 

2010.03.13. 21:10
Aliz

Marcsi!

Én már régóta így készítem és mindig sikerül. Már régen írtam a receptet, talán akkor használtam utoljára formát, azóta csak egyet. Nézd meg bal oldalon az "Ötletek" menüpontot, hasonlóan lehet muffinformát is készíteni.:)

2010.03.13. 10:50
marcsi

Szia Azila!

Még csak most látogattam erre az oldalra és találtam rá  a módszeredre, hát el sem tudom mondani, mennyire megrültem neki!

Ugyanis pont legutóbb karácsonykor kínlódtam a formával, mert akármit csináltam, mindíg beleragadt és nem volt szép formás, mert hiányos lett a süti és annyira berágtam, hogy a végén kidobtam a szemétbe az egész formát tésztástól és megfogadtam, soha többé nem csinálok ilyen sütit, pedig nagyon szeretjük.

Ezért örülök annyira, hogy ilyen használható tippet kaptunk tőled ezzel kapcsolatban, ezek szerint elég  egyetlen darab forma is ehhez a módszerhez!

Esküszöm, ki fogom próbálni a technikát minnél előbb és remélem, nekem is sikerülni fog. Köszönöm!

További sok sikert kívánok!

2010.01.10. 00:17
Aliz

 Eriska!
Igen, arra gondoltam. Előbb-utóbb mindenki ügyes lesz, aki nem adja fel az elején. A gyakorlat sokat számít, legfeljebb nem fogsz marcipánból virágokat készíteni.:)

2010.01.09. 19:19
eriska

Kedves Azila!

Milyen az a 3 rétegü alufólia? Vagy csak arra gondolsz, hogy egymásra raksz 3 db alufólialapot.Bárcsak ilyen ügyes lennék, mint te (a családom se bánná).Szia és üdv.....

2009.11.17. 21:44
azila

Mivel visszatérő kérdés a barackmag forma, ezért most leírom itt, hogy én hogyan készítem. A tésztából egyforma golyókat gyúrok. 3 rétegű alufóliát felvagdosok akkora négyzetekre, hogy a formát bőven befedje (talán 7x7 cm). A tésztagolyót az alufóliával együtt nyomom bele a formába, így a fólia a tésztával együtt felveszi a barakmag alakját. Ez egyetlen mozdulat. A hüvelykujjal nyomom bele, így meglesz a méllyedés is. Ekkor a fóliát kiveszem a formából a tésztával együtt és a tepsire teszem. Ennek több előnye is van. Nem kell a formát vajazgatni, és mosogatni. Egyszerre nagyon sokat lehet készíteni, mert sok fér a tepsibe. Könnyű kivenni a fóliából a megsült tésztát, mert egy kis hülés után csak széthúzom az alufóliát és "kibuktatom" belőle a kis kagylót. Így elég egyetlen forma is. Mindig így készítem. Ha legközelebb megsütöm (talán karácsonyra), akkor lefényképezem a módszert.

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak