Tejbegríz csokis meggyel
Hozzávalók:
8 dl tej
8 kicsit púpos ek. dara
1 üveg magozott meggybefőtt
1 púpos ek. étkezési keményítő
8 dkg csoki
cukor
só
Kimérem a darát, felteszem a tejet forrni, belekeverek egy kis sót és ízlés szerint cukrot. Ha már forr, egy habverővel kevergetve lassan beleszórom a darát, és folytonos kevergetés közben megfőzöm. Hagyom hűlni.
Leszűröm a meggybefőttet, és egy kevés lével együtt egy edényben felforralom. Egy tálkában összekeverek kb. 1 dl befőttlevet egy púpos evőkanálnyi étkezési keményítővel, és a meggyhez adom. Teszek hozzá ízlés szerint cukrot és sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről, és még forrón hozzákeverem a csokit. Hagyom hűlni.
Üvegtálkába vagy pohárba rétegelem a meggyet és a tejbegrízt. Jól mutat és finom is. Ha túl keserű a csoki, akkor a fele inkább tejcsoki legyen.
|