A recept a 4 évszak ételei az Aranysárkány vendéglőben című könyvből származik.
Kaviáros-halas falatka
Hozzávalók:
10 dkg kaviár
1 kis fej vöröshagyma
1 doboz halkonzerv (pl. aprított tonhal)
1 citrom
6 dkg vaj
kígyóuborka
Paradicsom
4-5 kifli
A puha vajat összekeverem az aprított hallal, a reszelt vöröshagymával, kevés citromlével és a kaviárral.
Egy folpack fóliába csomagolom, mint egy szalámit és a hűtőbe teszem. Nem árt szeletelés előtt egy fél órára a mélyhűtőbe is betenni, mert minél keményebb, annál könnyebb a szeletelése.
A kiflit kissé rézsútos szeletekre vágom, kicsit megvajazom, rá egy fél uborka és egy kis cikk paradicsomot teszek és erre egy karika halas kaviárt. Héja nélküli citromgerezdet és egy pici petrezselyem levelet teszek rá díszítésül.
|