Francia csemege
Hozzávalók :
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
Krém:
4 tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
reszelt csokoládé
A 6 tojásból kakaós piskótát keverek. Felverem a tojások fehérjét a cukorral jó keményre, majd összekeverem a kakaóport és a lisztet. Előszőr a tojások sárgáját forgatom a habba óvatosan, majd a kakaópor és a liszt keverékét. Egy sütőpapírral bélelt közepes (lasagne) tepsiben megsütöm.
A krémhez a tojások sárgáját összekeverem a liszttel, a vaníliás cukorral, majd a közben felforrt tejben sűrűre főzöm és kihűtöm.
A margarint a cukorral habosra keverem és a vaníliás masszát apránként hozzáadva krémmé keverem.
A kihűlt tésztára kenem.
A tojások fehérjét a cukorral félig felverem, majd gőz fölött kemény habot készítek belőle. Ezt a vaníliás krémre simítom. A tetejére reszelt csokit szórok.
|
Kedves Mocorgó!
Egyáltalán nem nyers a tojásfehérje a tetején, hiszen gőz fölött kell felverni, ami azt jelenti, hogy közben meg is fő. Amúgy használhatsz hozzá tejszínhabot, vagy cukrászhabot. Tejszínhab esetén nem árt zselatint vagy habfixet is keverni hozzá.