| Marhahúsrolád vele sült krumplival
Hozzávalók:
8 vékony szelet marhahús
2 db sárgarépa
1 nagy fej hagyma
csemegeuborka
kis paradicsompüré
25 dkg húsos szalonna
mustár
só
bors
1 dl vörösbor
1 kg burgonya
A hússzeleteket vékonyra klopfolom, sózom, borsozom, mustárral megkenem. Minden szeletre vékony szalonnaszeletet (pl. szeletelt bacont), csíkokra vágott uborkát és félkarikára vágott hagymát fektetek, feltekerem és fogpiszkálóval megtűzöm.
Serpenyőben egy kevés olajon hirtelen megsütöm. Egy jénai tálba átteszem, a fölösleges olajat kiöntöm és 1 dl bort öntök bele.
Közben olajon a maradék kockára vágott szalonnát, a maradék karikára vágott hagymát és a sárgarépát megpirítom. Hozzáadom a serpenyőből a bort és a kis doboz paradicsompürét. Sózom, borsozom és a hústekercsekre öntöm. Fóliával letakarom és majdnem készre párolom.
Közben megtisztítom a burgonyát, kis kockákra vágom, sózom. A hústekercseket kiszedem, a maradék lébe beleforgatom a krumplit, a húst visszateszem és még kb. fél órát sütöm fólia alatt, míg a burgonya megpuhul. Közben megforgatom a húsokat, és ha sok leve lenne, leveszem róla a fóliát (de a vége felé mindenképpen)
.
Megjegyzés: vigyázni kell, nehogy a hús kiszáradjon. Ha nagyon megpirulna, inkább szedjük ki a vége felé, és tartsuk, fólia alatt, majd a krumplit fólia nélkül süssük készre.
| |