| Sajnos a családomban rajtam kívül senki sem szereti a lecsót, így csak néha készítek magamnak egy keveset. Hogy az idei lecsószezon se úgy múljon el, hogy egyszer sem készítettem ezt a finom ételt, ezért most egy kicsit trükköztem vele, hogy ha nem is az egészet, de legalább valamennyit hasznosítsanak belőle lecsótagadó családtagjaim. Fél siker. A tojást és a kolbászt kiették belőle, a szaftot kitunkolták, de a paprikát megint csak a tányéron hagyták, pedig igazán nagyon finom volt.:(
Gazdag lecsó
Hozzávalók:
60 dkg paprika
1 db hegyes erős paprika
30-40 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy hagyma
1 szál kolbász
3-4 tojás
pirospaprika
só
A szalonnát kockára vágom és kiolvasztom. A félkarikára vágott hagymát a szalonnához adom, kicsit megózom, és üvegesre párolom. Ezután a felszeletelt paprikát adom hozzá és meg is szórom pirospaprikával. Jól összekeverem, és pár percig párolom. A paradicsomot leforrázom, lehúzom a bőrét, feldarabolom, és a paprikához adom. Ezután rögtön jön a karikára vágott kolbász. Jól összekeverem, még szükség szerint sózom és hagyom pár percig főni. Ekkor mélyedéseket készítek a lecsóba, és óvatosan belecsúsztatok egy-egy nyers tojást. Lefedem és alacsony hőmérsékleten addig főzöm, míg a tojás sárgája is megfő. Ezután már nem keverem meg, de nem is kell, mert a lecsónak van elég szaftja. Tetejére szalonnából kakastaréjt sütök.
Friss kenyérrel az igazi.
| |
ezt bizti kiprobalom,vacsira...