| Tejfölös sertéspaprikás
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
1 nagy fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1,5 dl tejföl
1 ek. étkezési keményítő
pirospaprika
Piros Arany
só
A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpárolom. Lehúzom a tűzről és megszórom pirospaprikával. Elkeverem és öntök hozzá egy kis vizet, visszateszem a tűzre, és pár percig kevergetem, míg a leve elfő. Beleteszem a kockára vágott húst, és addig kevergetem, forgatom, míg a húskockák minden oldalon kifehérednek. Hozzáadom a paprikát, a héja nélküli paradicsomot, fűszerezem és csak egy nagyon pici vizet öntök rá. Fedő alatt alacsony fokozaton, szinte csak a saját levében hagyom készre főni. Ha elfogy a leve mindig csak egy kevés vízzel pótolom. A tejfölbe keverem az étkezési keményítőt, vízzel hígítom (ha a pörköltnek kevés a leve) és besűrítem vele a húst. Kifőtt tésztával vagy galuskával tálalom.
| |