Finn rakott kenyér
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2-3 g. fokhagyma
kb. 2 dl tej
2 tojás
toastkenyér
só, bors, fahéj, szerecsendió
csipetnyi cukor
olaj
reszelt sajt
A félkarikára vágott hagymát egy kevés olajban a fokhagymával együtt megpirítom, ráteszem a darált húst és a kockára vágott sárgarépát. Fehéredésig kevergetem a húst, majd hozzáadom a fűszereket, és lefedve készre párolom. (Aki a különlegesebb ízeket nem annyira kedveli, az csak óvatosan adagolja a fűszereket!)
A tojásokat összekeverem a tejjel és megsózom. A kenyérszeleteket megmártom a tojásos tejben és egy kivajazott jénaiba vagy egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe rakom, rétegezve a raguval. Tetejére kenyér és reszelt sajt kerül. 180 °C-os sütőben sütöm kb. 15 percig.
Megjegyzés: legközelebb nem csak a tetejére, hanem a ragura is teszek egy kis reszelt sajtot, hogy ne potyogjon ki olyan könnyen a hús a kenyerek közül.
A fűszerezése megosztotta a családot. Nekem ízlett.
|